Sött & Kitchigt …

Cupcakes by AstridI lärdags så bakade vi cupcakes a´la Leila här hemma, främst var det för att testa våra nya Sili-Cups men även för att jag aldrig fått till frostingen någevidare tidigare och ville prova om Leilas creme cheese frosting funkade bättre. Den funkar ljuvligt kan jag avslöja! Tanken är att vi ska göra om samma kithiga bak till Astrids födelsedag men då i mindre formar och med lite blandade skojiga motiv. För en cupcake är precis som en en teckning eller ett collage, bara fantasin som sätter stopp. Titta bara här och här så får ni se!När alla var klara och placerade på uppläggningsfatet så tittade Astrid på dem länge och sedan utbrister hon:– Tänk att något kan vara så fint mamma, det pirrar i magen när jag tittar på dem så fina är de! Jag vill pussa dem alla!Bild: Privat.

signature

19 comments

 1. Barn är underbara! Astrids kommentar är så söt – man förstår precis hur hon känner sig! Mitt i prick!

 2. Så gulligt! Alla borde ha en citatbok för sina barn från att de lär sig prata. Bra att ta fram när man är på dåligt humör :)

 3. Superfina!!! Jag älskar dina bilder o collage!! Jag har cs2, men hittar inte vart ramarna du har runt bilden finns… ej heller tejp o nålar mm.. suck!!Men det är alltid lika roligt att läsa din underbara blogg!!

 4. Vad bra att testbaka innan man bjuder. Det gör jag sällan eller snarare aldrig. Tror alltid att det ska bli bra… Testade ditt coq-au-vin-receptet i helgen. Smaken blev jättegod, men färgen räddades med lite Collorit Sojasås! Tror ajg hade för lite rödvin.

 5. Jättefina! Jag gjorde i förra veckan Morotsmuffins med samma kräm som Leila – Supergoda. Dock har jag missat tipset om att använda muffinsplåt för formarna. Tack! Det blir till att investera en direkt på lunchen :-) Nästa gång blir jag nog ännu mer nöjd!

 6. Annika: Den spontanitet som barn har där det kan spritta i hela kroppen och ögonen bara lyser av glädje, den är det bästa som finns! :)Maria: Jag har själv varit dålig på att skriva upp, men vi har tack och lov en mormor som skriver ner små klurigheter som Astrid säger. Generellt ska man anteckna mer om händelserna kring sina barn, man glömmer allt för snabbt!Maria M: Så glad jag blir! Tack! :) Tyvär så finns dessa inte med i själva pogrammet utan är hemfixade av min händige make. Caroline: När det kommer till bakning så är jag ingen fena på det direkt så jag gör nästan alltid ett test innan. Så roligt att du testat kycklingrätten, jag tror att vi också tillsatte soya på slutet om jag inte missminner mig! :)Linnéa: En sån snäll gudmor han har! Hoppas vi får se en bild på dem när de är klara! :)Camillas lockar: Inte så svårt att glädja när det kommer till rosating med silverkulor på, det är livets goda det när man är 4 år! :)Saravillfara: Lika söta att äta som att titta på! :)Tina N: Åhh så gott det låter med morotsmuffins med frosting på! Det måste jag testa nästa gång! :) Även om man bakar dem i en sån där speciell muffinsplåt så tycker jag att det är till fördel om man även använder pappersformar också, då får de den bästa formen samt att frostingen stannar kvar och inte rinner ut på plåten! :)

 7. Jag investerade muffinsplåt idag på lunchen. Me happy now! :-)Dock fann jag inga muffinsformar med hög kant. Har du nåt tips på var man kan finna det? Kanske nån bra svensk internetshop :-)Enklare kan det ju inte bli.

 8. Vilka underbara kakor! Jag blir otroligt sugen på att pröva själv. Din blogg är mycket inspirerande, jag gillar verkligen dina vackra collage.

 9. Tina N: Så bra! :) De är mycket bra de där plåtarna, ang höga muffinsformar så brukar jag köpa mina på Ica Maxi. De brukar ha några storlekar att välja mellan. Dessa som jag bakade med denna gång var mycket efterlängtade och kom med min kompis S hem från USA. De är otroligt bra så de är i silicon, hoppas och spanar efter dem här hemma.Isolde: De är riktiga prinsessmuffins dessa, lite väl söta kanske för min smak men ibland så är det skir lycka med sötsaker. Så glad jag blir att höra att bloggen inspirerar dig, Tack så mycket! :)

 10. Åh vilka fina! Gillar verkligen din blogg, men har inte kommenterat tidigare. Jag bakade muffins med rosa glasyr till min 25-årsfest och ställde på våningsfat (som jag ser att Leila också gjort). Riktigt uppskattat blev det!Tack för recepttips, en bra glasyr är ju guld värd :-)

 11. Susanne: Muffinsnörd, vilken bra titel. Jag är helt klart en muffinsnörd jag med! :)Sandra: Så roligt att du gillade muffinsen & bloggen, det gör mig jätteglad! :) Även mycket roligt att höra ifrån dig.Jag kan tänka mig att det såg mycket smaskigt ut, det ska jag tänka på nästa gång det vankas kalas. Kan tror att det blev uppskattat! :)Det är inte helt lätt med dessa glasyrer/frostingar. Denna funkade dock jättebra som sagt men jag är sugen på att testa butter cream också.

 12. Hej!Detta med cupcake är något helt nytt för mig, men jag har en liten butik och funderar på att börja sälja mtrl till detta. Vet du något företag som säljer sånt här? Nån grossist i Sverige eller kanske England / USA? Dina bilder på kakorna såg verkligen jättegoda ut. Mvh Madeleine

 13. Madeleine: Cupcakes är ju egentligen som en vanlig muffin fast man har frosting på dem och så smyckar man dem fint. De silliconformarna som vi använde här dök upp ganska snart efter lite här och där. Bland annat så har Anders petter ( http://www.anderspetter.se/) sådana. Det som är svårast att hitta här hemma är roliga strössel och dyl att smycka med. Det finns lite varianter från Wilton ( http://www.wilton.com/) att tillgå via nätet men det finns rum för mycket mer! :)

  Lycka till!

 14. Hallå ! Jag har en fråga bara. När man använder muffinsplåtarna skall man då behöva formar i dom? För det går ju inte att få loss det man har bakat i från plåtarna.

 15. Fredrik: När jag inte använder dessa i silikon utan en sådan där muffinsform i plåt då brukar jag använda formar i dem ja. Ska ju egentligen inte behövas som man smörjer dem innan, Men jag tycker det blir mycket enklare då samt det blir mindre slit vid diskningen.Hoppas att muffinsen smakade finfint trots att de blev lite trasiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *