Ränder eller stjärnor? [uppdaterad]

TapeterMaken håller som bäst på att tapetsera sovrummet, i vanlig ordning så blir det vitt! Men eftersom vi har vita och grå möbler i rummet dessutom  behövs det något som bryter av, så idag har vi lånat hem två tapeter ur Boråstapeters Seaside-kollektion. En med ränder och en med stjärnor, det är här dagens i-landsproblem kommer in då både maken och jag gillar dem båda. Imorgon eftermiddag ska proverna vara tillbaka och beslutet taget. Om Ni får bestämma, vilken tapet blir det då?Tusen tack för alla kommentarer,  de var till stor hjälp ska ni veta! Nu har vi bestämt oss och Johan har åkt för att köpa dem. Vi bestämde oss tillslut för den med ränder, dels för att vi inte har så mycket färg på väggarna här hemma i övrigt och dels för att Johan tillslut bestämde att det var den randiga han ville ha. Även om jag är svag för stjärnor som bekant så finns det en hel del av denna vara här hemma redan samt att när maken för en gång skull har en åsikt i ämnet (även om det var med er hjälp) så bör detta uppmuntras! Lovar att återkomma med bilder när sovrummet är klart!Bild: Privat

signature

29 comments

 1. Hoppsan, jag trodde det var tyg först! Så här skulle jag tänka om jag var i din sits. Jag gillar helt klart den randiga bäst, men blir lite tveksam om den inte blir fööör randig? Jag kör fegsägert för att inte riskera att bli less, och väljer den med stjärnorna – som är ett lite udda och kul mönster!

 2. Jag hade valt den randiga om jag vill ha lite mer gammeldags stil och den med stjärnor om jag väljer en annan, den med stjärnor passar mer till allt. Jag hade själv valt den randiga, men det beror kanske på att både jag och nästan allt jag äger känns börja bli lite till åren…

 3. Båda kanske? En fondvägg kan ju vara ett alternativ. Båda är ju jäkligt snygga tillsammans. Svårt val :)

 4. Båda är fina men jag hade nog valt den randiga trots allt. Tycker också att de är mer tidlösa och ger mer karaktär till resten av rummet om det går i grått och vitt.

 5. På närbilden tycker jag att stjärnorna är finast, men på en hel vägg skulle jag ändå ha valt ränderna. Stjärnorna blir så små och lite plottriga då tror jag. Om nu jag skulle tycka alltså… ;)

 6. Jag skulle ha valt den randiga. Är själv på jakt efter någon randig tapet till köket. Tycker det är superfint!! Färgerna är härliga i den randiga också!

 7. Båda är otroligt snygga! Rent spontant tänkte jag säga den randiga. Sen började analyser: Vad kommer du att ha för tyger, gardiner, kuddar? Du har ju många kuddar med stjärnor, blir det FÖR mkt stjärnor? Eller för mkt ränder, om du har tänkt randiga kuddar till rummet.Så mitt svar är: Ta den randiga tapeten om du ska köra stjärnkuddar i rummet :)och annars tvärtom! för båda tapeterna är toksnygga!//M

 8. helt klart de randiga! Jag tror det ger rummet mer karraktär och jag tror rummet blir både mer ombonat och varmare. Dessutom tror jag man tröttnar på stjärnorna. Lycka till, hoppas vi snart får se resultatet :)

 9. Hej!Jag tycker helt klart att Ni ska välja stjärn tapeten, för den har jag i vårt sovrum, sen har jag blå-vit randiga gardiner, tycker inte det blir plottrigt och jag har inte tröttnat än ;)

 10. Det här var svårt! Normalt brukar jag känna på en gång vad jag tycker, så jag förstår att ni har problem med att välja. Om jag förstår det rätt så ska tapeten bli en fondvägg. Vill ni ha en mer ombonad känsla väljer ni den randiga. Stjärntapeten är jättefin och ger rummet en fräsch känsla. Båda tapeterna är klassiska – randigt och stjärnor är alltid fint! Oavsett vilken tapet ni väljer så är jag säker på att ni kommer att bli nöjda och inte tröttna på den i första taget.

 11. Jag har själv den beige med vita stjärnor, kanon snygg men tapeterna gör sig bäst på liten yta eller fondvägg.

 12. Jag undrar om den med ränder heter 2301 eller 2302? Är nämligen ute efter den och hitta båda dessa nummer på internet.

 13. Jennifer: Jag har letat efter någon liten lapp med eventuellt nummer på, men inte ens på kvittot så står det med. Så tyvärr kan jag inte hjälpa dig! :(Hoppas att det löser sig i alla fall med hjälp av någon kunnig personal i butik. Tapeten är otroligt fin, så varmt lycka till i ditt sökande!

 14. hej igenjag har lyckats lista ut vad den heter (2302) men jag kan inte få tag på den. Var det läge sedan ni köpte den och vart var det?Jag behöver nämligen bara 4 rullar, men häromkring där jag bor verkar det lönlöst./Jennifer

 15. Jennifer: Vi köpte tapeten i somras. Antagligen så är det så att denna kollektion bytts ut mot en ny kollektion inför det nya året. Det kanske finns någon liknande hos någon annan leverantör? Jag har för mig det. Kan ha varit hos Ralph Lauren, men jag är inte säker. Jag hoppas att det löser sig och att ni hittar en liknande tapet. Prova med att ringa till leverantören direkt, de har säkert några kvar i lager. Håller en tumme för det! :)

 16. A wonderful article…. this is just what I needed to read today. Thanks for describing the way you work and how you structure your writing projects. I’ll go read that article now.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *