Astrid flyttar in … [Så blev det]

Astrids rum 1Det gråa vädret vi dragits med några dagar gjorde det jättesvårt att få fina bilder, men ni får i alla fall en känsla av hur det blev.Så var hon på plats, eller egentligen var hon på plats redan för någon vecka sedan men nu så har vi även fixat de sista detaljerna. Astrid älskar sitt nya rum, så mycket mer plats än tidigare. Nu finns det t om plats för ett bord till alla dockor mitt på golvet när det är mellistime för dem. Det blev på ett ungefär som jag tänkte mig, men några detaljer har bytts ut på vägen. Tex så hade jag tänkt att det skulle vara gardiner i rummet, men Astrid själv ville ha en lika gardin som mamma har i nya arbetsrummet så det fick bli en trip till Åhléns för att komplettera med en hissgardin till. Sen så ville hon även behålla sin stol med prins på från Sia, vilket mamman inte alls hade något emot men tanken var att det skulle bli en lite högre stol att sitta på vid bordet. Efter en mätning så visade det sig dock att båda stolarna var i samma höjd så prinsen blev perfekt. Jag hade beställt en lampa hos Inreda i rispapper med toffs som jag tänkte ha i mitt rum, men den passade så bra här inne i kombination med vimplarna så älvorna fick stå tillbaka. Klätterpall är dock på gång. Nästan alla möbler har följt med från det tidigare rummet, men en stor förändring är skåpet som tidigare stod i mina föräldrars källare och efter ett mellanspel som linneskåp numer är garderob samt pysselskåp.Astridsrum2När vi bubbade och bar alla saker (Samt sorterade bort massor) så lyckades jag ha sönder Astrids lampslinga med prinsessor, aj aj aj! Denna slinga har hon tänt varje kväll innan vi sagt godnatt, när en lampa var trasig i den så att den inte lyste i våras så kunde hon inte somna. Lätt panik med andra ord! Men så mindes jag den söta slingan med rosor från Cosas, ett SOS mejl och några dagar senare så var den nya på plats! Tusen tack Anneli!Nu väntar vi bara på att det ska bli mindre fuktigt ute så att färg kan börja torka igen, jag längtar så tills det blir helt klart i arbetsrummet. Sovrummet är på gång i alla fall, just nu står maken på en stege och tapetserar där inne.  En ljuvlig syn minsann!Bild: Privat.

signature

26 comments

 1. HejVilket underbart rum hon har fått, jag blev inspirerad av den vimpeln så jag har börjat sy en i blåa färger till min son. En liten fråga, vart har du fått tag i hyllan som böckerna står i. Är det en gammal tallrikshylla? Finns såna nya att köpa?

 2. Jag kan inte säga annat än att din dotter har ett riktigt drömrum! Ser jättefint ut. Lagom med saker och inte för mycket färg. Bra jobbat!

 3. Vilket helt bedårande tjejrum! Jag skulle vilja inreda ett litet rosa rum,så jag kanske får ta och göra det till mig själv helt enkelt! Sött som socker-

 4. Oj, så fint! Förstår att Astrid älskar sitt nya rum. Och jag är bara glad om jag kunder rädda nattsömnen för er alla. Vimplarna är ju för himla fina, såna skulle jag vilja ha själv ;)

 5. Vilket fint barnrum! Jag förstår att Astrid trivs därinne – det skulle min tjej också göra. :-)Nu har jag tagit bort den allra sista spärren för kommentarer i min blogg, och fungerar det inte nu så vet jag inte mer. :-( Lite trist att det strular för någon att kommentera för jag bytte från blogg till blogspot just av den anledningen.

 6. Gud så fint!!! Tänk om det alltid vore så där välstädat oxå ;) jag känner just nu för att köpa ett gigantiskt skåp att bara trycka in alla jäkla leksaker som ligger över hela golvet… i hela huset.märks det att jag är hemma idag :)//M f-ledig v 33

 7. Annette: Tack så mycket, roligt att du blev inspirerad till att göra egna vimplar. Jag måste säga att de piggade upp rummet räjält! :)

  Hyllan med böcker kommer från Parvel och är den smala varainten. Den fanns hos Inreda.com för några år sedan och fyndades på deras sommarrea. Kika på deras hemsida http://www.parvel.se för att se närmare.

  Caroline: Åh, tackar så mycket! :)

  Kicki: Klart du ska ha ett rosa rum, jag är helt övertygad om att ett sånt rum skulle vara kanon för kreativiteten! :)

  Helena: Mitt rum: Så roligt, absolut knyck på du! :)

  Anneli: Astrid är mycket förtjust i sin fina ljusslinga, – tänd rosorna så jag ser nåt! brukar hon ropa på kvällen numer! :) Ja de där vimplarna är ljuvliga, passar med allsäkerhet lika bra på en vägg hemma hos dig! :)

  Lox: Det roliga denna gång var att hon själv var med och planerade rummet, så att det skulle passa hennes behov. Skoj!

  Så fort det blir lugnt här ikväll ska jag testa igen, I won´t give up! ;)

  Att ha det gott: Man tackar så mycket! Så trevligt med tävling, det ska jag spana in lite senare.

  Minks: Japp, det är det som är kruxet vet du! :) Men vi har en regel här hemma som går ut på att det städas upp innan det kryps ner i sängen. Jag kör hela tiden med mitt försvarstal: – Men det är ju så mycket trevligare att vakna i ett städat rum! ;)

  Så skönt med lite ledighet, jag är mycket avis! :)

 8. Gud så fint hon har fått. Nu blev jag sugen på att göra om sonens rum (igen!).. Hyllan med böckerna är ju jätte fin. Såg att du fått frågan tidigare. Verkar inte som parvel har någon sån kvar (eller så ser den större ut än den är på deras hemsida)… Astrid kommer stor trivas där inne. =)

 9. Så otroligt fint!!!!!!!!! Underbara färger och ljuvliga möbler. Alla fantastiska detaljer är kronan på verket. Himmel vad duktig du är!!! Förstår att den lilla prinsessan trivs :)

 10. Smart, den ska jag oxå köra med, trevligare att vakna i ett städat rum!Tips från min 9 åring är att aldrig låta kompisen gå hem förrän allt är undanplockat ;)och hon får dessutom panik och kan inte gå o sova om rummet är stökigt. (däremot går det bra att sprida saker i övriga huset!!!)//M

 11. Så underbart fint hon har fått det. Här pågår fn renoveringskaos men jag hoppas att resultatet blir lika bra som i Astrids rum.Må så godis!

 12. Hej igen! Wow Så himla fint! Smakfullt och snyggt! När jag ser detta känner jag att jag vill bo större så att stortjejen skulle kunna få samma ytor. Jag förstod det som att Astrid bott i ett mindre rum tidigare? Mina tjejer trängs i ett litet rum nu och det blir mycket saker men vi kämpar med förvaringen så det funkar helt okej, men ytor, ytor…önskar jag mig!Dockskåpet var urgulligt, var har ni hittat det? Är lite på jakt…Mattan blev utmärkt, Hedda med gröna blad, passade fint in i vardagsrummet så vi blev nöjda.Jättefint jobbat, må gott, kramkram :-)

 13. Paula: Mejl är på g! :)Grynet: Men tack så mycket, så glad jag blir att du gillade rummet! :) AnnaKarin: Hon är så lycklig över sitt nya rum att hon till och med leker i det själv nu, det är mammalycka det! :)Minks: Vi kör också det där med att man städar upp tillsammans innan kompisen går hem, det är otroligt smidigt. Men går sådär ibland, en gång så hade A en liten polare här och när det blev dax för henne att gå hem så sa jag som vanligt att det nog var dax att börja städa upp nu för att Xs mamma kommer snart. Varpå barnet lägger sig på sängen och plutar med underläppen:- Jag har en snäll mamma, jag behöver inte städa! Sånt är riktigt scary om man frågar mig!Jag är lite lika din dotter där, jag vill ha fint omkring mig när jag ska sova men jag bryr mig mindre om vardagsrumsbordet då! :)Catten: Ja men hu jag läste hos dig om de idioterna som skulle tapetsera, jag skulle bli rasande! Hoppas att det löser sig fort! Jag är helt säker på att Nea & Didde kommer att få ljuvliga rum, ser fram emot resultatet! :)Ha det fint!Majsan: Hejsan! Roligt att du blev inspirerad! :) Stämmer bra det att Astrid hade ett mindre rum tidigare, det var helt omöjligt att hålla ordning där inne och svårt att hitta plats att sitta och pyssla. Det nya rummet är inte jättestort, men precis lagom. Jag förstår så väl det där med att du vill bo större, jag spanar efter nytt boende varje dag. Ytor är drömmen det! :)Dockskåpet köpte vi på blocket för några år sedan, det är hemmabyggt med fina detaljer på utsidan. Skåpet har ca 40 år på nacken och har nu fått lite ny färg samt att vi ska dra in el. Mattan Hedda låter spännande, måste jag spana in!Ha det så fint!KramHeidi: Tack så mycket söta du! :)

 14. Åh, så fint det blev i Astrids rum!! Jättefint med hinkarna i bokhyllan och hyllan med böcker är så fin.

 15. Hej,ursnyggt rum! Mycket inspirerande må jag säga! vi skall just “uppgradera” vår dotters rum så att det mer passar hennes ålder.Du verkar ha så bra tips för förvaring så jag måste fråga var man gör av alla barnens böcker? Det är ju snyggt att ha en viss mängd framme men min dotter (4 år) har närmare 100 böcker och det kan se rörigt ut med en bokhylla med osorterade böcker. Var “gömmer” du din dotters böcker? Dom skall ju trots allt ändå vara lättillgängliga.

 16. Bodil: Tack så mycket och kram tillbaka!Kati: Tack, jag är helt såld på hinkar i barnrum de funkar perfekt att fylla upp med små pryttlar för att sedan bara ösa tillbaka! :)Linda: Tackar! :) Ja visst är det någon slags magiskt år det där, 4 år så vill man ta bort bäbis åren i rummet. Förvring av böcker är jättesvårt, de kräver sin plats. Vi har om du kikar på bilden under med Astrids mini tv-hörna en lång hylla med böcker där. Sedan så byter vi ut de som finns i hennes lilla bokhylla samt den hyllan vid skrivbordet några gånger per månad. Dels så tar det mindre plats och dels blir det roligare att inte bläddra i samma hela tiden. Ett tag hade jag tankar på att sätta stora utdragslådor under hennes säng och förvara dem där, det hade jag nog gjort om det inte vore för att utrymmet under var för litet. Svårt som sagt!Lallis: Tack så mycket! :)

 17. Wow! Du är jätteduktig. Jag blev verkligen kär i det där rummet. Man får verkligen lust att göra något åt sitt boende! Väldigt fint rum!!!

 18. Erica: Tack så mycket, så glad jag blir att Astridsrum inspirerar dig till att vilja fixa lite där hemma. Det är alltid skoj att ha lite projekt på G!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *