Första rummet

Inspiration arbetsrumJag har funderat hit och dit i flera månader hur jag vill att det ska bli i de olika rummen som vi nu under några veckor rustar. Vad vill vi ha för stil och hur kommer rummet att användas? Jättesvårt eftersom man tillslut får för många idéer och man får börja sålla. Medans det fixas här hemma så börjar jag med att dela med mig själva grundtanken med de olika rummen, hur tänket går nu så här mitt upp i arbetet så får vi se sedan om det blev så som det var tänkt. Det blir således ett inspirationsblad för varje rum. (Idén lånad av Weronica)Arbetsrummet är ett av de första rummen vi tar oss ann och ska nu gå från att vara ett rosa flickrum till att bli en inspirerande oas för mamman. Väggarna ska bli vita vilket betyder att de illsöta isbjörnarna som sitter på väggarna nu ska ner och det rosa ska målas över. Hårt, sniff! Rummets ena kortsida kommer att målas först med några lager (minst 2) Magneticfärg och ovanpå det några lager skoltavelfärg. Denna vägg kommer att fungera som en idévägg samt almanacka, allt viktigt samt stora & små idéer kommer att rymmas på denna svartatavlanvägg.  Den kommer även att prydas med väggord från Vimsadekor.se. Från Vimsa kommer även det egen designade La Oficina som kommer att sitta på dörren.En annan liten väggstump kommer att få lite tegelstenar, ni vet de där halva som man kaklar upp. Jag tror att det kommer att ge ett mysigt hörn där tegelstensväggen möter svartatavlanväggen. I hörnet kommer det att stå en mysig fåtölj.  Skrivbordet kommer att bli ganska långt för att få plats med både en stationär dator samt en arbetsplats där man kan sitta och skriva & fixa med lite annat. Denna gång ska jag satsa på mycket plats för olika pennor, gem, sudd mm. Indiska har precis fått (eller på mån) in ett set med fina glas för chai-te som kommer att bli perfekt för ändamålet. Vita hyllor ovanför skrivbordet som är en måttbeställd bänk egentligen tänkt som köksbänk. Bänken kommer att placeras på två vita bockar. Sedan kommer vi till det enda, men ack så stora problemet! En stol, jag finner det helt omöjligt att hitta en arbetsstol jag gillar. Den nya på IKEA är snygg att se på, men frågan är hur bekväm den är med sina smala armstöd? Jag misstänker att jakten på att hitta en snygg och bekväm arbetsstol fortsätter.När allt detta är på plats så är det bara det roligaste kvar att inreda rummet med allehanda så prylar, men dessa får jag återkomma till när rummet är klart!Bild: Eget collage med bilder från Google, IKEA, Vimsadekor, Beckers samt Indiska.

signature

11 comments

  1. hihi radhus-make over I like :) jag lovar att följa er renovering med hurra-ropför tanken är ju att även vi ska ta tag i vår sk datarum/arbetsrum inom snar framtid (fast öööh vad långa handläggningstider vi har på våra projekt…)Lampan har jag redan över mitt i övrigt hemska skrivbord!! Good luck!//M

  2. Måste ge dig ett tips på den nya auktions sajten budera finns en som säljer kuddar och plädar med Amerikanska flaggan på Hon har den butiken (sök på buderabutiker)som heter något med swedish viking i namnet

  3. Vi ska också göra om lite hos oss under hösten arbetsrum och gästrum ska byta plats. Så jag behöver all inspiration jag kan få! Väggord är riktigt snyggt. Måste införskaffas!

  4. Någon dag … någon gång … kan du inte snälla snälla berätta hur man gör sådana där fina collage som du gör ………

  5. Minks: Härligt! Hurra-rop lär behövas eftersom jag redan börjat tröttna på hårt arbete. Jag vill ju måla så att man ser resultat! Tror att det kan vara bra med långa handläggningstider, det blir mycket mer genomtänkt då.Aha, snygg lampa! :) Jag måste säga att denna retromodell är riktigt trevlig, jag minns min barndom och kärlek uppstod! :)Att ha det gott: Men tack så mycket! :) Nu kan jag frossa i kuddar! :)Linnéa: Smart där att spara till hösten, vi gör alltid sånt här på sommaren av någon anledning. Väggord är bland de bästa jag vet, de piggar snabbt upp ett rum med ljuvliga och peppande meningar eller ord.Christina: Tacka söta du! :) Bara att hojta! ;)

  6. Du anar inte hur rätt all inspiration du ger är. Vi gör just nu om till våra killar o arbetsrummet och det är ett väljande, tänkande och funderande. Arbetsstolen fanns inte på det stora varuhuset i huvudstaden när vi var där i fredags dock, för då hade jag sett den direkt men det var brist på mycket pga transport-problem (som kallas REGN!!)..De fina flaggorna som Astrid ska få till sitt rum VART har du hittat dem.Ha det bra och lycka till med fixandet./Ampa

  7. Ampa: Jag måste inflika lite svar här med känner jag. Först Tackar man så mycket givetvis, roligt att ni också fixar där hemma. Trodde nästan att det bara var vi som var galna nog att göra det på sommaren då man borde pilla naveln! :)Ang arbetsstolen så är den jättesnygg på bild och jättesnygg på plats i butik, den säljs även till ett mycket najs pris men tyvärr så kan detta inte väga upp att den är ack så obekväm! :( Jakten går vidare här …Lycka till önskar jag även er hemmafixare!

  8. This is great! It really shows me where to expand my blog. I think that sometime in the future I might try to write a book to go along with my blog, but we will see…Good post with useful tips and ideas

  9. \r\nThis is great! It really shows me where to expand my blog. I think that sometime in the future I might try to write a book to go along with my blog, but we will see?Good post with useful tips and ideas

  10. If you are lucky enough you might get the same replica watch for a lower price elsewhere. A replica watch is a replica watch and a replica watch can never replace the original.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *