Tillbaka till 70-talet

NostalgiDetta är min barndoms sommrar för mig. Brickan påminner mycket om en bricka som fanns på landet som jag hade och serverade mina finfina kakor som omsorgsfullt bakats med sand och vatten. Jättesnygg är denna som är en av nyheterna från Rice inför hösten. Tekannan med tillbehör från Lagerhaus för direkt tankarna till min dagmamma som varje eftermidag kokade sig en stor kanna te för att avnjuta när vi barn leket utomhus. Hon dukade omsorgsfullt bordet med en stor brun kopp, sockerskål, gräddsnipa samt en full kanna med te. Sedan satte hon sig ner och hällde upp en halv kopp som hon blandade i en sockerbit och en skvätt mjölk. Efter allt detta fixande så drack hon endast några klunkar för hon gillade rutinen, men avskydde te! Nästan varje dag skarattade hon och sa: Imorgon flickor då dricker jag nog kaffe!Bild: Eget collage med bilder från Inreda.com & Lagerhaus.

signature

8 comments

  1. Ja, hjälp, vilka 70-talsminnen man får… plastlådorna över diskbänken med socker och mjöl i… de orange- och brunblommiga påslakanen… och faktiskt även te, även om man inte var så gammal då. Det ska börjas i tid!

  2. Like a lot!!!Vilken härligt berättelse om mamma och ljuva 70-talet!Jag bidrar med; medaljongtapeter i köket, i en härligt bjärt turkos färg, medaljongtapeter i vardagsrummet i brunt. Dessutom tapetserade vi om i mormors sovrum ungefär samtidigt och tada medaljongtapeter i rött!hualigen och ändå så rätt idag :)//M

  3. Camillas lockar & Minks: Nostagi på hög nivå här, jag minns det som ni tar upp med. Är det inte bra konstigt att det man svor på att aldrig ha i sitt eget hem, helt plötsligt i minidoser känns helt ok. Ack ljuva 70-tal! :)Att ha det gott: Mmmm, vill ha! :)

  4. Kul berättelse om dagmamman och hennes testund:)Supersnygga var de bruna te attiraljerna måste jag spana in på Lagerhaus får bli på semestern 40 mil till närmaste:(

  5. Vicke: Ja den stackars dagmamman som gillade smaken av kaffe men lyxstunden borde innehålla fint te istället. Under det året som jag var hos henne så blev det alltid te dock.Ja ständigt detta Lagerhaus, så mycket fina prisvärda saker som de har borde de ha en webbshop! :)

  6. Hej!Vi blev superglada när vi såg att ni hade med vår fina te-servis här på sidan!!!!Kul att så många verkar gilla det mysiga 70-talet.Vi vill bara tipsa om att vi har ett helt 70-tals tema i höst-starten. Välkomna in och lycka till med bloggen!HälsningarCatrin och MalinLagerhaus

  7. Catrin&Malin: Så roligt att höra från er på den finfina butiken som jag vill ska komma till Gävle! ;)Jag ser fram emot 70-tals temat i höst, det låter som en riktig hit!En riktigt trevlig sommar önskar jag er!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *