Tips till lekstugan

Lekstuga

I påskveckan kom ett önskemål från Memma om ett påskägg i form av ett insperations collage för lekstugan. Givetvis, så skoj! Här är min personliga om en smått försenade vision av en snygg lekstuga som jag skulle gissa har goda chanser att bli sommarens häng!* Först måste man ta ställning till om man ska isolera stugan eller inte? Om stugan är isolerad så skulle jag tapetsera väggarn i ljust avocado- grön (ej pastell) och sedan sätta upp en bröstpanel som målades vit. Om den inte isoleras så skulle jag köra panel hela vägen eftersom det är mer praktiskt, om man tapeserar en oisolerad stuga är det lätt att tapeten spricker.* När det sedan kommer till det roliga när grunden är klar och det blir dax att inreda då skulle det bli något i stil med detta:* Köksdelen: En Mickispis är perfekt för lekstugan, den tål även att stå kvar över vintern. Bredvid spisen skulle jag placera en hylla på konsoler i samma höjd som spisen samt kapa av den så att den blir lika grund. Ta ut ett större hål för en rostfri bunke att få plats samt ett mindre för en blandare (äldre släktingar brukar ha en eller två förbrukade på lager). Hyllplanet målas vitt eller betsas i lite mörkare ton. Under hyllplanet som blir diskbänk sätts ytterligare ett hyllplan upp som kommer att fungera som förvaringshylla för div köksateraljer. Ett passande tyg som fäst i diskbänks hyllplanet så att det blir ett föränge runt om.Ovanför spisen och en bit in på diskbänken sätts en grund hylla upp på Ikeas eller Indiskas minsta konsoler. Hyllan målas ljus om diskbänken är ljus och vise versa. På hyllan passar det fint med lite porslin, Ikea är kanon även här. Roliga och helt ok hållbara. Små krokar till handdukar, grytlapp och ett förkläde sätts upp. Av machande tyg kan man sy små hissgardiner till fönstren.*Rummet i övrigt: Barnmöbelgruppen Svala målas om (jo, jag röstar vitt även här) och kompletteras med en pall om det kommer flera gäster. Pallen på bilden kommer från My First Room, men en liknande fixar man lätt genom att köpa en obehandlad pall i en hobbybutik eller dyl. En liten hylla för några böcker och en liten radio är trevligt samt en korgstol att invänta dagens kaka i blir pricken över i. Tavlor till väggarna gör man lätt av fina vykort som sätts i ramar. På golvet läggs tex en trasmatta och innanför dörren några hängare för koftor och hopprep. En docksäng och en korg där man får plats med lite pryttlar i är bra om det får plats.* Ute: En liten brevlåda från Bruka Design, några blomlådor samt en fågelholk att pryda utsidan med gör det nya mini hemmet nästan komplett. För en extra lekyta så kan man sätta en hylla till på baksidan där en liten zinkbalja placeas för dockornas kläder att tvättas. Mini torkställ för att sedan hänga uppkläderna på brukar man kunna hitta i inredningsbutiker sommartid , nypor med nyckelpigor på finns hos Ikea. Fungerar dock lika bra med en krok och en sån där tork pryl för strumpor som jag tyvärr inte minns namnet på nu. (Återkommer)* Extra: På Ica brukar det på sommaren finnas små durkslag för jordgubbar, dessa är perfekta i storlek för den lilla stugan. Det finns massor av låtsas mat i leksaksbutiken, men det är ännu roligare att göra dem själv av trolldeg och lite färg. Sist men inte minst, om lekstugan har tillgång till el då har denna en gjuten plats!Om familjen hade haft plats på baksida så hade denna mamma inrett en lekstuga på detta vis, men tyvärr så har familjen inte det utan mamma & dotter fortsätter att drömma om en liten stuga i bästa Newport-stil a´la Ikea!Bild: Eget collage med bilder från Ikea, Inreda, My First Room, Sprall samt Micki.

signature

7 comments

  1. Sökte på nätet efter inspiration för lekstugeinredning och fann dina sida!Väntar nu ivrigt på att vår dotters lekstuga skall bli klar så jag får sätta igång med att inreda den. Jag har fått så mycket inspiration tack vare dina tips!!! Tack!!!Hälsningar Kicki mamma till tre killar och en tjej

  2. Tusen takk for tips. Har en ny-tapetsert lekstuga i hagen som bare venter på möbler og bilder – og jeg som venter på tid til å fikse litt med den :)God sommer!

  3. Hej!Googlade också på lekstugeinredning och hittade hit! Många av tipsen hade jag spånat lite på tex. diskbänksvarianten men inte riktigt bestämt hur jag ska göra ännu.Nu ligger din sida sparad under favoriter, tack för alla bra ideer!Hoppas på en varm och skön sommar med många långa timmar i lekstugan;-)

  4. Good post! I plan to move into this stuff after I’m done with school, as most of it is time consuming. It’s a great post to reference back to. My blog needs more time to gain in popularity anyway.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *