Hemgjord gåva

Värdinnegåva

Jag får lite då och då frågan vad man ska ge till sin vännina, mamma eller svärmor som har allt! Vad kan man köpa till dem? Till dem men även till de som inte har allt så rekomenderar jag åter Darling Martha! Ge bort ett pajkit, köp en pajform, fin handduk, glasburk, ett fint kort samt ev en kavel. Leta reda på ett bra pajrecept och skriv ner det på ett vykort, förbered pajen så långt det går. Om det är en paj som har deg i botten så gör pajskalet och lägg den mellan två smörpapper. Om den har topping så blanda ihop torra ingridienser och häll dem i en glasburk. Fyll pajformen med ingridienser och recept samt sno en kökshandduk över. Voilà en perfekt presang!När jag gav bort ett pajkit sist så använde jag detta recept, där är det ingen pajbotten men däremot lite sirap och grädde så sirapen hällde jag upp i en liten flaska och grädden och vaniljvispen ställde jag i pajformen. Det blev ingen kavel med andra ord.Man kan även förbereda muffins genom att ta en “Zip Lock” ni vet en sådan där påse som man kan öppna och stänga. Skriv på påsen vad det är för typ av muffins och lista de blöta ingridienserna som behövs samt hur länge och på vilket gradtal de ska stå i ugnen. Alla de torra ingridienserna blanadas och läggs i påsen. Sen går det blixt snabbt att på plats blanda ihop smeten och ställa muffinsen i ugnen. Här finns massor av tips på muffins!Trevlig Helg!Bild: Eget collage med bild från Martha Stewart, köksprylar från Ikea samt handduk från Cath Kidston.

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *