Ja det var tur det!

Astrid 4-år

Så var man då mamma till en tjej på 4 år, så tiden går fort när man har skoj. För jobbigt, slitigt, motigt, galenskap och idioti har det varit om vart annat men skoj det har vi haft från det att hon föddes en iskall natt i november till denna inte så kalla natt vi har nu. 23.45 föddes hon vår fina lilla tjej, hon kom till världen med dunder och brak med ett omedelbart illvrål och vi tänkte hur ska detta gå? Var finns manalen? Men den lilla tjejen vi tog med oss hem har bara varit till kärt besvär, hon är så go, fin och rar vår lilla Astrid och vi är så ofantligt lyckliga att vi får ha henne i våra liv. Eller som hon själv brukar säga – Men mamma det var väl tur att det blev just jag som blev din och pappas barn! Vi kan bara hålla med, mmm det var tur det vår skatt! Helgen har varit jättemysig med besök av familj och vänner både på lördag och söndag. Bara roliga paket som gladde mycket utom en bok som mamma valt ut, När prinsessor fyller år hon tog en glutt på insidan av boken där det är en bild på en prisessa med svärd och ilsken min och slog sedan ihop den för att vad jag förstår inte öppna den något mer. Men ny docka, hipp hopp matta, bilbana och massor av andra saker blev alla väl mottagna. (Det kan ju vara lite si och så i den här åldern har man fått höra). Hon hade önskat sig en tårta med jordgubbar och blåbär men det visade sig inte vara helt lätt att hitta dessa en fredags eftermiddagen i november om man inte nöjde sig med frysta bär då förståss. Det känndes inte som ett roligt alternativ så jag gick på prinsess temat all the way och gjorde en tårta med jordgubbsgrädde, silverkulor, bokstäver och krona i marsipan samt figur och siffra från Sia:s barnkollektion. Vi bakade även muffins som toppades med rosa glasyr och så skrev vi A4 på dem i kristyr, de var lika söta att se på som de var att äta, men barnen älskade dem. Dumlekakorna var en hit hos de vuxna,tydligen många stackare där ute som inte fått sig en sådan mumsig kaka tidigare. Inget för viktväktaren men ack så goda! I övrig var det vanliga små kakor och bullar på faten. De gäster som kom i lunchtid bjöds på smörgåstårtan nedan, som trots att receptet fick micklas om lite i all hast eftersom det var några allergiker med så blev de mycket lyckade. Alla presenter, besök och goda karkor samt den riktiga prinsesstårtan var det dock ingenting när det kom till en av fest gästerna, min farbror S. Det tycks ha gått i arv detta, när jag var liten så var jag storm förtjust i min farbror S. Allt han hittade på var skojigt bada, läsa böcker, spela badmington eller läsa serien om Bummle i Svenska Dagbladet (tror jag att det var). Och nu är det samma sak med Astrid hon följer honom som en skugga, under tiden han var här så såg vi knappt till dem och jag är rädd att han fick mer trätårta än prinsess men roligt tycktes det ha. En mycket nöjd födelsedagsfirare kröp till kojs ganska sent och sommnade omedelbums för imorgon  (idag) är det namnsdag och det är bäst att sova fort så att det blir mer paket sabbt. Som tur var så läste min mor listan på kylen där alla viktiga datum står ett av datumen var imorgon: 27 november håller dagis stängt pga utbildning. Japp ibland har man tur! (Jag ursäktar virrigheten med att vi varit lediga i veckan). Present och klädtips från helgen kommer löpande under veckan.

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *