Lite smått & gott # 3

Som överskriften lyder, idag blir det en mix av smått & gott av sånt jag tycker lite extra om just nu:

mix404

Via Tant Johanna fick jag upp ögonen för denna otroligt smarta lösning av både tv-möbel och elementskydd. Rakt ner i inspirationsmappen åkten den! Här hittar ni bilder och info om hela hemmet som just nu är till salu i Göteborg.

mix405

Favoriten Julianne Moore är väldigt i ropet just nu, hon pryder omslaget på Harper´s Bazaar denna månad och imorgon går Still Alice som Julianne fick en Oscar för upp på biograferna i Sverige. Jag siktar på att både bläddra i tidningen samt se filmen redan i helgen.

mix409

Jumpsuit, ett annat plagg som lockar mycket på bild men som jag inte riktigt vet hur den blir på. Men jag tycker om tanken, så jag tänker mig prova denna från Lindex nya kollektion i alla fall. Svart och vitt, klä upp och klä ner. På papperet helt rätt som sagt.

mix411

Nix, Ikeas Nipprig kommer inte till oss i Gävle. Så trist! Jag hade nämligen bespetsat mig på att provsitta så väl fåtölj som soffa i kollektionen. Nästa fredag är listad som säljstart. Vi får se om jag kan övertala maken till en road trip ….

mix410

Ett tidningstips till är nya numret av Plaza Interiör som bjuder på ett riktigt guldnummer denna gång. Tidningen bjuder bland annat på ett hemma hos reportage hos Frida med familj i deras vackra vindsvåning.

mix408

Snart är det påsk och då hoppas jag kunna laga några äggrätter ur denna fina bok, Ägg av Tove Nilsson. Vi vet ju tyvärr inte om vi kan laga något alls i påsk än pga stamrusten, det är därför jag skriver hoppas. Hur som, boken Ägg passar in året om så den står i min bokhylla i köket normalt också. Hittade detta klipp från Nyhetsmorgon med fler äggtips, och just detta recept på Eggs Benedict har jag provat nyligen till familjens förtjusning. Det måste ni prova också om ni gillar ägg. Boken i sig är även en fin gåva i påskägget till alla kokboksälskare.

mix406

Öppna planlösningar i all ära, men det är inte helt lätt att varken möblera dessa rum eller hitta plats för förvaring. Denna platsbyggda bokhylla med skåp och kylskåp på andra sidan (se mer här) inspirerar mig mycket då det är just mellan kök och vardagsrum som jag vill dela av här hemma. Mer från Julias hem hittar ni här hos The Way We Play.

mix407

Sist men vackrast en hylla till, Sofia vars butik och blogg heter Mokkasin har haft besök av Design Sponge och resultatet är så klart galet fint! Men av alla bilder (som ni hittar här) så är nog denna från matrummets bibliotek är min favorit, ett sånt här hörn måste jag ha en dag. Alla mina kokböcker och tidningar på samma ställe, två fåtöljer, ett litet bord för tekoppen och sen behöver jag nog inte så mycket mer :).

Med det önskar jag er en riktigt fin torsdag!

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *