Days & Weekends: 7 a week #16

Idag är det tisdag och betyder ny lista, så häng med!

tislist601

När jag tittar på hem i tidningar och på Hemnet så letar jag först upp bilderna på köket. För köket är det rummet i ett hem som betyder allra mest för mig. Ett kök som tilltalar mig lite extra dessa dagar är detta på Sibyllegatan 50 A. Det slitna bordet, Tolixstolarna, kakelugnen allt i en härlig kombo. En bild att spara.

tislistan602

På torsdag så tilldelas Elsa Billgren priset Sveriges Secondhand Profil 2015 av Erikshjälpen. Och det är svårt att tänka sig en värdigare vinnare i klassen då Elsa får alla sina loppisfynd i lägenheten att tala till de flesta av oss. För att inte tala om alla klänningarna, fantastiska! Priset som delas ut under en Vintageafton i Uppsala på torsdag kväll är dessutom signerat Crème de la Crème Ida, häftigt! I senaste numret av Tidningen Second Hand hittar man en intervju med Elsa och den finns att bläddras i här.

manlist6003

Även denna post handlar om en rolig händelse på torsdag och denna gången är det att serien Badhotellet drar igång säsong 2 på TV4 kl 21.oo. Första säsongen såg jag med stor glädje så nu håller jag tummarna för en lika välbalanserad andra säsong. Om ni har TV4 play och vill se eller se om säsong 1 så finns den i sin helhet där om man har premium abonnemang.

tislista604

I detta nu ligger denna fining till bok på mitt nattduksbord, Olle Eksell – Javisst! En underbar bok om mannen Olle och hans liv och livsverk. Boken släpps hos Ikea i april men jag har till min stora glädje att få tjuvläsa lite inför. Boken är skriven av David Castenfors och formgiven av  Henrik Nygren och har till stor del uppkommit genom Davids samtal med Olle och hans hustru Ruthel som genom åren sparat på det mesta under Olles karriär. Allt från kladdlappar till det som senare förverkligades finns sparat och mycket av det nu även dokumenterat i boken. Det märks att den är skriven med både ömhet och respekt för Olle som person och för hans yrkesliv, för som läsare får vi följa med på en riktig kärleksresa. Jag kommer återkomma till boken i ett senare inlägg.

Boken är även en del av kollektionen Önskedröm som börjar säljas på Ikea i april och säljs sedan under en begränsad tid. Kan inte bli annat än succé!

tislista605

Vi har drygat ut mjölkdrickandet här hemma med mandelmjölk ett tag nu så i helgen  var det hög tid att prova att göra sin egen. Jag har under ett längre tag hört om hur lätt det skulle vara att göra den själv, och med Made By Mary´s guidning så gick det både galant och smakade himmelskt gott med en touch av kardemumma. Rekommenderas varmt!

tislista606

Vi pratar ju en hel del om plätten på baksidan här hemma, och något som jag grunnar extra mycket på just nu är grinden. Hur kan man göra en liten grind själv utan allt för stor insats tro? Denna bild har jag sparad i min ispirationsmapp/ trädgård på datorn. Tyvärr vet jag inte var bilden kommer ifrån från första början, men den är jättefin och jag skulle gärna göra något liknande här hemma i vår.

tislistan607

Snart är det påsk och påskpynt är kanske inte det roligaste man köper, men si det finns undantag även här. Dessa söta kaniner hittade jag hos Julias Vita Drömmar i helgen och de planerar jag hänga i ett fång av körsbärskvistar då jag är allergisk emot de andra. Det kommer bli precis hur fint som helst det!

Weronicas lista hittar du här.

 Med detta önskar jag er en finfin tisdag!

signature

3 comments

  1. Hej!
    Jag tror att grinden tillhör Att vara någons fru :)
    Tack för en alltid lika inspirerande lista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *