iKaffe

Jag är ingen direkt frukost människa, vill helst bara ha något litet och så en kopp te med skummad mjölk. Men just den skummade mjölken som är en favorit under stora delar av året har varit klurig. Om jag unnat mig den för ofta så har det slutat med magont även om mjölken varit laktosfri. Men nu, ÄNTLIGEN så kan jag skumma mjölk varje morgon och magen blir inte det minsta ledsen för det. Produkten kommer från Oatly och heter iKaffe, fyllig och rund smak som är så nära “vanlig” skummad mjölk man kan komma om man frågar mig.

ikaffe101

Dessutom är iKaffe inte bara laktosfri, den är även sojafri och har man lite över så blir det himmelskt goda pannkakor med denna istället för vanlig mjölk. Hur den är att använda för de som inte tål gluten törs jag dock inte säga. För mig fungerar denna bra som sagt, men det betyder inte att den fungerar för alla glutenkänsliga eller allergiska.

Två tummar upp säger vi hela familjen!

(Och nej vi är inte det minsta sponsrade)

signature

6 comments

  1. Åh, kan du köpa den i butik? När den lanserades var det bara till kaffebar/restaurang läste jag men hoppas verkligen det kommer till affär nära mig. Har länge skummat deras vanliga havredryck vilket jag tycker blir godast men det blir inget äkta skum liksom. Och vilken vinst att slippa sojan!

    1. Absolut, jag köpte den hos City Gross och som jag förstår det så ska de ha den i alla sina butiker. Det är samma här har också försökt skumma den vanliga men det gick så där så jag gled tillbaka till laktosfri istället då. Smaken var bra men skummet uteblev. Men med denna så skummas det vilt, nästan så det svämmade över första gången jag provade :). Ja, sojan håller jag gärna kort med!

  2. Men vilket bra tips! Kör vanligtvis med låglaktos eller laktosfri men får ont ibland. Och soja är inte så snällt mot magen. Ska prova den här. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *