OITNB Säsong 2

0range104

På fredag är det ÄNTLIGEN dags för säsong 2 av Orange is the new Black på Netflix! Det är inte ofta jag fastnar för en serie från första avsnittet (Homeland tog mig inte mindre än 4 omtittningar av första avsnittet innan jag fattade grejen) men det gjorde jag här, och det trots att första avsnittet är ganska grovt. Men jag tyckte om karaktären Piper från första stund och blev nyfiken att se mer, så vips hade 13 avsnitt gått och det blev en smula tomt utan fler avsnitt väntande. Om ni sett säsong 1 och vill ha en recap är denna fantastisk, de missar inte en enda detalj.

orange105

Men nu är det 14 nya färska avsnitt på väg, och jag har haft den stora lyckan att få tjuvkika lite i helgen inför säsongsstarten på fredag. Nu är det som bekant inte så bra att ha allt för höga förhoppningar på just sådana här saker, det blir ofta platt fall då. Men jag måste säga, banne mig de har lyckats igen. Himla bra är det! Men det är en annan lunk denna gång, har lite svårt att förklara hur dock. Vi får fortsätta ta del av de andra karaktärernas bakgrund mer till skillnad från säsong 1 där det mest var Piper & Alex tidigare liv som vi fick följa. Om jag förstår saker och ting rätt (läs IMDB) så kommer det även en säsong 3 nästa år och då är nog denna djupdykning nödvändig för att leda historien vidare. Dessa livsöden ger också serien ett helt annat djup och man ömmar för vissa av karaktärerna på ett helt nytt sätt. Vi får också fortsätta följa delar av personalens liv utanför fängelset, och personligen är jag sjukt nyfiken på Natalie Figeurola. Vad i hela friden händer där? :).

Har ni Netflix och inte tittat på första säsongen av serien så skynda fynda för på fredag så fortsätter storyn och det vill ni inte missa!

En sneak peak hittar ni här!

signature

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *