Månadens fyra: M

MM4_black

Anna och Ulrika bjuder varje månad in till utmaningen Månadens fyra. Det hela går ut på att man på att man på ett personligt sätt svara på fyra frågor på samma bokstav. Jag har varit sugen på att haka på tidigare, men maj med bokstaven M i fokus blir min första omgång. Så, nu kör vi!

Maträtt | Mini | Måste | Mönster

manadens101

Grönsaker är grejen för mig. Varma på hösten och vintern och så snart det blir några grader varmare går jag på de kalla. Jag vet inte någon bättre ta -vara-på-allt-som-annars-blir -liggande –maträtt heller än att just göra en mixad sallad. För om det är något jag lärt mig genom åren är att det mesta funkar. Jag minns första gången vi åt kombon jordgubbar, avokado, kyckling och bacon till exempel det var en högoddsare då men oj så gott (ser att det receptet är helt borta på bloggen så jag får återkomma med det snart igen)! Och grapefrukt och edamamebönor det måste man nog uppleva också innan man tror på att den är en sommarsmak av rang. Och snabbaste och godaste festmaten kan nog faktiskt vara Ceasarsallad med grillad kyckling. Mumma! (Bildkälla)

manadens103

Nu är säsongen för bad precis runt hörnet och det är i majmånad som jag brukar plocka fram bikinis och baddräkter ur lådan för att prova dem inför sommaren. Det känns alltid som de är minimala när man står där framför spegeln och undrar om det verkligen är så här jag ska se ut på stranden i sommar? Jag är provad och redo för årets säsongen, men om jag inte vore det så skulle jag prova denna pärla. Himla snygg!

manlista103

Lika mycket som vi gillar sallad, lika mycket gillar vi sötsaker här hemma. Det är lika illa för alla tre, bjuds det ja då jublar vi i kör. Men vi har en regel och det är att vardagarna är snaskfria. Detta gäller dock inte 70% choklad som vi har ser mellan fingrarna med då det är lite av ett måste här hemma *host*.

På bilden ovan står Astrid och hänger utanför en godisbutik inne i Palma som vi väntade på att den skulle öppna. Vi pratar om pralinerna vi köpte där inne än, sådana är vi :).

manlistan104

Nu när det blir nytt ljust golv i sovrummet till helgen så är det dags att tänka om, den matta som nu legat där har varit stor och ljus mest för att jag tyckt att golvet varit för mörk. Nu när golvet blir ljust så är det nog äntligen läge att återvända till inspirationsmappen och de där blommiga mattorna. Kanske möts vi snart i ett sovrum nära mig, som jag längtat och väntat!

Så fick de bli, mina 4 i maj.

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *