Trerättersmiddag på ca 1 timme

Idag är det sista april och det betyder Valborgsmässoafton samt att vår Kung fyller år. Hipp hipp hurra! Här hemma råder kaos pga rust fortfarande så fokus ligger inte på matlagning just nu tyvärr. Men lite festligare vill vi gärna äta till kvällen så klart så vi gör som så många gånger förr, vi kör på denna turbomeny som är tre rätter på lite över 1 timme. Har ni inte hunnit planera kvällens middag redan så häng med! Detta blir galant varje gång!

toast302

Till förrätt blir det Leilas Borgmästaretoast som jag tycker är en riktig höjdare. Och till varmrätt blir det Monika Ahlbergs Biff Rydberg som kan varieras allt efter tycke och smak men som i grunden är plättlätt och gillas av de flesta. Middagen avslutas sedan med en fluffig Limoncellogrädde. Några tips på vägen, börja med att ställa in tomaterna i ugnen då de tar längst tid. Har du lite mer tid än en timme kan tomaterna med fördel stå kvar en liten stund till. När tomaterna är inne i ugnen så vispa ihop desserten (se nedan) så den får stå till sig. Dela och stek potatisen som sedan steks klart på svag värme medans ni fixar resten. När dessa punkter är på g så är det bara att beta av de övriga eftersom. Gillar man inte pepparrot så bjud en annan röra eller sås till. Gärna med lite hetta. Oxfilé är lyxigt och fint men det fungerar lika bra med tex rostas. Med handpillade räkor på burk går förrätten på ett kick.

limon702

Efterrätten har jag tipsat om en gång tidigare för något år sedan, men den är så himla god och snabbt fixad så vi tar den ett varv till. Kan förberedas redan kvällen innan om man så önskar och sedan bara dekorera med krossade biskvier vid servering. Receptet hittar ni här. Har man inte biskvier hemma så fungerar det galant med krossade kakor också, och har man hallon så passar de som en smäck till. Det här är ju en vuxen dessert så man får planera något annat om det är barn med på middagen, vi brukar lösa det med glass som alltid är en hit här hemma.

Hoppas det smakar.

Med det så önskar jag er alla en riktigt fin Valborg!

signature

4 comments

  1. Oj, det såg ut som en riktigt god middag. Det där måste bli menyn till nästa middagsbjudning hemma. Så härligt att inte behöva stå vid spisen alldeles för länge innan gästerna kommer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *