Days & Weekends: 7 a week # 11

manlist1101Sista veckan innan påsklovet, måndag & ny lista. Häng med!

Om ca en månad fyller jag år så det är hög tid att börja hinta önskningar. Högt uppe på önskelistan står till exempel keramik från Sthål, jag gillar precis allt från produkt till tänk här. Lägger man till att det står Bohemisk brukskeramik för vardag och fest på länken när man besöker deras sida på nätet gör inte det hela mindre magiskt. Det vackra rosa fatet har jag spanat på ett tag, så  jag får kanske börja min samling där.

manlist1102

Idag släpps del 2 i Kate Hudsons kampanj för Lindex denna vår. Efter Boho Remix kommer nu Casual Essentials som jag tror går helt i linje med min smak. bland annat är jag nyfiken på den grå kjolen och t-shirten som vi sett sedan kampanjstart. Och väskan, den ser hur fin ut som helst! Ny kollektion betyder också nytt Magazine. Det tredje och avslutande släppet blir en festlig avslutning den 21 april.

manlist1108

Nästa vecka är det så äntligen dags att fira påsk. Det blir inget lamm och ingen lax här hemma men det blir ägg i alla dess slag från vanliga kokta till ägg fyllda med överraskningar. Som sig bör här hos oss. Äggfatet från Pottery Jo gör de kokta äggen till ett smycke på påskbordet.

manlist1104

På torsdag landar nya numret av Porter Magazine hos Pressbyrån, jag tyckte att första numret var riktigt bra så jag ser fram emot det nya sommarnumret.

manlist1105

Jag bläddrade i Mingel & Festmat med Denise i helgen och den får jag nog också skriva upp på min önskelista. Riktig mat, enkla recept och några med lite extra wow-faktor. Precis som jag vill ha det.  Om jag räknat rätt nu blir det 3  önskeböcker i vår. Denna, Fest med systrarna Sydow och så Holy Sweet: Dessertdrottningarnas hemligheter. Det kan blir en riktigt festlig sommar detta med lite tur :).

manlist1106

 

Jag har sidor sparade i min mobil som listar växter som är giftiga för katter. Det är flera favoriter som jag fått ge upp helt, vissa som inte är riktigt så farliga bär jag runt på och ställer undan om jag lämnar rummet. Sen har jag en lista med säkra kort som jag faller till baka på om och om igen, men det blir lite trist och aningen begränsat här. Men så i går när jag läste en frökatalog så hittade jag en blomma till att skriva ner på listan över ofarliga, nämligen dahlian. Vilken lycka! Så nu blir det dahlia både inne och ute i vår :).(Bildkälla)

manlist1107

På söndag är det så premiär för säsong 7 av Mad Men, det blir 7 avsnitt i vår och de avslutande 7 nästa vår. Jag kan tycka att serien gått lite på sparlåga på slutet så det ska bli kul att se serien leva upp igen, för jag kan inte tänka mig annat än att det blir ett storstilat slut. I Sverige kan vi se den nya säsongen på Kanal 9 inom kort. (Bildkälla)

Untitled-1

En serie till som samma kväll påbörjar sin avslutande 7:de säsong är Californication, det går fort när man har roligt och Hank Moody kommer fattas mig framöver. Sannerligen så. Men även här ser det ut som att serien går ut med ett bang som vanligt! När serien börjar gå på Svenska kanaler är dock lite luddigt som det ser ut just nu. Men den som väntar på något gott och allt det där. I väntan på kan man text värma upp med 5 säsonger på Netflix.

Weronicas lista hittar ni här!

Fin måndag till er alla!

signature

8 comments

  1. Jag trodde att katter liksom hästar och kor var smarta nog att undvika växter som är mindre lämpliga, annars hade väl folks katter dött både till höger och vänster. /Vänligen Lisa

    1. Om det vore så väl Lisa, men det är en myt att de ska kunna skilja på vad som är ätligt eller inte. Vår ena katt kille bryr sig inte ett dugg om blommor, men den andra blir lyrisk och vill smaka på dem alla. Tyvärr är det många katter per år som blir svårt sjuka varje år pga de ätit någon växt som inte var bra för dem.

      Om hur det är med kor och deras vetande har jag ingen koll på, men jag hoppas att de har lite bättre instinkter med tanke på deras sommarbete :).

      1. Jaha, där ser man, trodde faktiskt att katter som har nio liv hade lite bättre koll på sin gröna omgivning. Då förstår jag din noggrannhet bättre. / Vänligen Lisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *