Days & Weekends: 7 A Week # 4

Det är måndag och det betyder ny lista med 7 väl utvalda favoriter. Häng med!

manlist401

Det går snudd på inte att bläddra i en tidning just nu utan att Lovisa Burfitt finns med på ett hörn. Så välförtjänt dessutom då hon har flera roliga projekt på gång denna vår, Weronica har tidigare skrivit om Andrea de La Barre de Nanteuil:s bok om Mademoiselle Oiseau som jag ser fram emot mycket då jag är barnsligt förtjust i Lovisas illustrationer. I helgen la jag en beställning på boken och ser fram emot leverans vecka 10. Min kompis som går i väntans tider tipsar också om att Lindex snart kommer med en kollektion med mammakläder där en del av plaggen är prydda med Lovisas illustrationer. I butik första veckan i mars.

manlist402

Vi går en vår fylld av mönster till mötes och jag vet inte om så många av dessa mönstrade plagg kommer att landa i min garderob, men jag älskar alla bilder på färgglada modeplagg som fyller vårens alla magasin. Hittills har jag lockats av mycket blommigt, men idag fick jag syn på denna underbara kjol med valar. Kärlek! Snart i en Lindexbutik nära dig!

manlist403

Det är bara att erkänna att stor del av denna helg har tillbringats i soffan (igen) då hela familjen mer eller mindre varit risiga. Perfekt tajmat för mig förvisso som kastade mig över House Of Cards säsong 2 i fredagskväll. Sista minuterna av avsnitt 1 – Gåshud! Man kan sen välja som jag så ofta gör att svepa hela säsongen lika snabbt som en pralin, men jag kände denna gång att jag ska ta det lite lugnare. Så nu varvar jag HoC med säsong 8 av Weeds. Weeds är nog mitt Breaking Bad tror jag, helt skruvat men man blir snabbt hooked och man vill aldrig att det ska ta slut. Rekommenderas! Så i skrivande stund har jag 8 avsnitt av vardera  kvar. Lycka! En annan favorit med Mary Louise Parker är Fried Green Tomatos som jag plockat fram för att se efter seriefinalen av Weeds. (Bildkälla)

manlist4444

På onsdag släpps About Time på DVD, hyr den till helgen! Jag har hört både upp och ner om denna, men jag måste säga att jag personligen tycker att den är underbar. Jag skrattade och jag grät i jämn takt. Ett fint betyg enligt mig.

manlist405

Här hemma är Katy Perry den den okrönta popdrottningen nummer ett. Det började med Firework, fortsatte med filmen Part Of Me och nu på senare tid så har vi tittat på den olidligt vackra videon till Unconditionally så många gånger att den snart är som en del av vår vardag. Mellis och så lite Katy Perry på det. Men veckans theme song är inte den, utan Who You Love som hon sjunger tillsammans med pojkvännen John Mayer. Sweet as candy! (Bildkälla)

manlist406

I fredags satte vi oss ner med papper och penna för att skriva ner vårens lista på vad vi ska rusta innan midsommar här hemma. Vi ser båda fram emot att det ska bli klart, men det är nog bara jag som ser fram emot att sätta igång :). I väntan på så scannar jag nätet efter lite sista minuten tips och som vanligt fanns en guldgruva i ämnet hos Femina.dk, som till exempel här i form av Trinny Woodalls hem i London. Jag tycker om precis allt.

manlist407

Jag fortsätter att lista saker som jag tycker om med rådande årstid. Och en sak jag uppskattar denna tid på året är att jag fylls av lusten att att rensa, sortera och styra upp. Hade jag tvingats till detta av någon anledning under resten av året hade jag surat och gjort det under lite protest. Men inte nu, här och nu finner jag till och med stort nöje i mina väntande högar. Målet är som alltid. Två mindre flyttkartonger i skrubben och minst två turer till återvinningen. När allt det är klart då kommer vinsten, att styra upp och inför nästa helgs rensning har jag laddat upp med lite smått och gott i ämnet från Granit. Har ni sett den nya serveringsvagnen förresten? Riktigt snygg!

manlist408

Så knyter vi ihop säcken med en post till om Rachel MacAdams, men denna gång gäller den filmen The Notebook. En film jag sett många gånger, men inte riktigt lika många gånger som Cinema Sins som lagom till Alla Hjärtans Dag funnit svaret på: Everything Wrong With the Notebook in 10 minutes or less. Många fel blir det, men det är en underbar film lika som :).

Weronicas lista hittar du här!

Fin start på veckan till er alla!

signature

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *