Days & Weekends: 7 a week – #1

Denna sista måndag i januari kickar vi igång med veckolistan på Days & Weekends. 7 a week – sju kategorier, två urval – en lista hos mig, en lista hos Weronica. Väl mött!

manlist101

I slutet på förra veckan, dvs i slutet av januari hämtade jag ut årets första paket från H&M. I detta paket låg ett par chinos (som jag inte kunde ha) och så denna Jerseykavaj i mörkblått. Ska ni bara köpa en kavaj i år, This is it! Stilren och så skön att det lika gärna skulle vara en nätt blus man har på sig. Väger ingenting och tar inte emot någonstans. Ett riktigt kap som finns i 4 färger och kostar blygsamma 299 kr hos H&M.

manlist102

När vi var i Stockholm innan jul så var ett av stoppen på min lista Sephora för att inhandla en ny burk nagellacksborttagning. Jag har provat andra ett tag efter att förra burken tog slut, men jag tycker ingen mäter sig med Sephoras egna. Det går verkligen blixtsnabbt att ta bort lacket och doften är inte allt för stark. Rekommenderas!

manlist103

Snart släpps H&M:s hippie inspirerade kollektion, närmare bestämt 6 mars. Efter första titten så kan jag väl ärligt säga att detta är ingenting för mig alls. Men jag gillar tänket kring att vi går en hippievår tillmötes massor! Att denna vår även inspirerats av bla Jane Birkin ger en lovande gloria över det som idag ter sig ganska så platt.

manlist104

Tidningen Lantliv firar 15 år 2014 och det firas med ny layout och ny hemsida. Jag ger tummen upp för båda satsningarna! På hemsidan hittar man förutom hemma hos reportage och recept även bloggare samt min personliga favorit en film med Bakom kulisserna från ett köksreportage i nya numret. Med hopp om fler filmer i framtiden. Grattis till 15 fina år Lantliv!

manlist105

Att göra eget chokladbräck är något som hänger kvar här hemma sedan jul, men istället för Peppermint Bark så gör vi nu lite nyttigare varianter. Det här är precis hur lätt som helst, och man kan göra dem precis hur nyttiga eller onyttiga man vill. Man smälter bara 200g  valfri choklad i vattenbad eller i micron, och sen rör man i 1 dl “crunch” och häll sedan upp i en stor platta, eller som två längder på ett smörpapper och låter det hela härligheten stelna. Bryt eller skär i lagom stora mumsbitar och förvara dem sedan i kylen. Själva “crunchet” kan vara nötter (osaltade eller salta), kokos, torkad frukt, müsli, krossade Marianne mm. Bara fantasin och smaken som sätter stopp!

manlist106

Vår lilla plätt på baksidan är en Never ending story när det kommer till att inte bli klart. Vi blev klar till stor del förra året, men det fattas ett staket fortfarande och så de där planteringarna som jag drömmer om från april och framåt. Men redan nu i januari så drömmer jag om de galet söta växthusen från Affari som får plats över en pallkrage. perfekt för den lilla plätten med andra ord. Men om den lilla fågeln som viskade priset i mitt öra har rätt så får det fina lilla växthuset stanna i mina drömmar. Men det är inte fy skam det heller. Man mår bra av drömmar.

manlist107

Fler drömmar blir det ikväll då det äntligen är premiär för Husdrömmar på SVT1. Jag har väntat och trummat med fingrarna länge ska ni veta :). Jag vet inte riktigt vad det är för fel på vår lilla familj, men vi älskar alla att titta på andra som rustar sina hem på TV. Och nu pratar vi inte om dessa program dit det kommer skickliga snickare och hjälper till utan de där då familjerna går all in med blod, svett och tårar (samt pengar såklart). Tidigare har vi främst tittat på Engelska program så nu ska det bli kul att se detta Svenska. Dessutom är det här en riktigt storsatsning från Svt som filmats under 2 år, och när de satsar då brukar det bli himla bra! Så  bring it on! Husdrömmar följs av en seriestart till denna måndag, Tjockare än vatten som också ser mycket lovande ut.

En riktigt fin start på veckan önskar jag er alla!

Weronicas lista hittar ni här!

signature

9 comments

  1. Nagellacksremovern från Sephora är lätt det bästa! Använde min senast igår och tänkte att det är oslagbart:) Kul med en veckolista! (Började med en förra veckan jag också:))
    Kram/tanja

    1. Visst är det fantastiskt! Tur att Sephora finns på nära håll nu mer :). Skoj att du listar också, ska ta mig en titt på din!

      Kram Kram

    1. Ok, jag vet att jag skrev blod, svätt & tårar men jag menade inte den typen av jobbigheter som denna familj drabbades av så klart. Mycket bra program, jag hoppas det fortsätter på en lite gladare not dock :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *