Adventskalender

När jag var liten så satte min mamma upp en bonad på väggen inför 1 december varje år med 24 fina röda paket. 22 st var mini med en liten sak i, men 2 av dem var lite större. Ofta med en karta i så att jag kunde leta efter ett större paket som gömts undan. Det var den 9 december som är min namnsdag och så var det på Lucia den 13 december. Jag minns pirret inför varje paket som öppnades innan frukost. Så klart vill jag att Astrid också ska få känna det där pirret i december, men jag har gjort det lite lättare för mig. Jag kör på adventspaket som tradition istället. På sändag är det första december och första advent på samma dag så det betyder start för såväl stor som liten kalender.

 

Via House Doctors FB – Sida hittade jag dessa inspirationsbilder som i sin tur kommer från tidningen Alt for damerne. Jag gillar tanken på att hänga upp paketen med klänypor som här. Festligt med de olika mönstren och färgerna också. 

 

Eller så kanske man vill ha den lite mer grafisk?

 

Här hemma åker förra årets hit fram igen efter önskan från Astrid. Galgen! Detta var en stramare variant och dessutom fler galgar för flera barn. Tummen upp!

 

Det var denna bild som jag inspirerades av förra året, tanken var att göra den så här enkel och lite skör. Men det gick överstyr och det var i och för sig en himla tur det då hon blev så glad.

 

Hittade dessa tags som jag tänkte piffa årets paket med, jag menar vem blir inte glad av ett paket med texten, I love you to the moon and back. Som jag skrivit tidigare år så är jag mest förtjust i tanken kring detta, traditionen som går i arv. Men jag tycker inte det behöver vara dyra riktiga saker i paketen, det får nästan hellre vara tid. Till exempel kan man bjuda in barnet på finfika och ett parti Monopol. Eller ikväll poppar vi popcorn och tittar på en film som Du valt. Idag får du önska vad du vill till middag, The sky´s the limit osv. Det är sånt som bygger minnen med stora M.

 

Själv önskar jag att jag hade köpt en Te-adventskalender till mig själv när jag hade chansen. Nu är den slut!

 

Mer inspiration hittar ni här, här och så har Anna gjort en jättefin som ni hittar här! 

signature

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *