Tidningar, så många tidningar!

Som jag skrev i fredags så har jag spenderat några dagar med att röja bland tidningshögarna här hemma. Jag visset att jag hade en tämligen stor samling, men att den var så pass stor som den faktiskt var. Det visste jag inte. Det slutade med 7 högar här på vardagsrumsgolvet. Ca 400 tidningar. Ja ni hör ju. När de inte bläddras i då är det bara skräp och bör återvinnas. Och återvunnit har vi gjort sedan igår.

 

Jag sparade ca 50 tidningar där hela nummer varit klockrena, ni vet de där tidningarna när reportagen är som gjorda just för dig. Jag har också sista nummren av de jag prenumererar på kvar. Men innan jag slängde ALLA dessa tidningar har jag dragit ut allt jag gillat och inspirerats av ur dem. Klippt till dem lite och satt dem i en himla massa plastfickor. Johan har gjort tre turer till Biltema …. Jodå. Inredning, fotoinsp, blogginsp och mat i en salig röra blev 5 prydliga pärmar. Och det är så himelens skönt. Ett av de reprtage jag sparade var detta favoritkök, ett kök som faktiskt just nu är till salu

 

Bland alla dessa bilder så blev jag också påmind om många av de små projekt som jag spånat på de senaste åren, men som helt kommit av sig av olika anledningar. Nu har jag plitat ner en lista på lite smått att ta tag i under hösten och det första projektet är inspirerat av denna bild även denna gång. Nu SKA det bli gardin i sovrummen. Det ser jag fram emot. Jag ska också se över mina tidningsprenummerationer, tre åt gången med något lösnummer känns fullt rimligt. I alla fall just nu ;).

signature

5 comments

  1. Vilken bra idé att riva ut och spara. Jag har massor av tidningar också som jag har svårt att göra mig av med av olika anledningar. Just nu ligger de mest och samlar damm. :) De där gardinerna är också en favorit, gjorde faktiskt likadant i vårt sovrum med beiga sammetsgardiner från Ellos till rimligt pris. //Angelique

  2. Angelique: Det är himla svårt att slita sig från dem, jag vet. Men det går :). Sätta i pärm gör saker och ting mycket lättare också, letar man efter något. Letar man bara i pärmen, man ger sig inte hän högarna några timmar. Rekommenderas varmt!Tack för tipset om Ellos, ska kika i detta nu!

  3. Jenny W: Älskar sånt! Jag har några tidningar kvar från 90-talet också som ligger på landet. Jag blir alltid så glad när jag bläddrar igenom dem på somrarna, och precis som du så inspireras jag av dem varje gång.

  4. Ja, du har antagligen rätt. :D Man får väl bara ta tag i det helt enkelt. Kanske ska börja med mina Elle Mat och Vin, och göra en receptpärm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *