Det var inte igår

Egentligen så var jag på jakt efter påskinspiration, men så hittade jag dessa bilder på gratinerad löksoppa hos Sweet Paul och blev så nostalgisk att jag kom av mig helt :).

Under en period i min barndom så gjorde mamma löksoppa lite då och då i denna typ av skålar. Dessa skålar har nu stått på vänt under några år i mitt vitrinskåp. Man kan ju äta mycket annat ur dem så klart, men tanken har hela tiden varit att vi skulle nyinviga dem med just löksoppa. Vet inte om jag var lika förtjust i sjäva soppan som jag var i locket som barn. Inte det av smördeg, utan det med skivor av baugette och mycket smält ost. Men jag minns att jag tyckte att det var en riktigt lyxig middag detta. Så Imorgon ska jag plocka fram skålarna och göra löksoppa igen. Då får Astrid samma uppgift som jag hade då. Riva ost och toppa soppan med den samt vakta dem så de blir perfekta i färgen i ugnen. Här hittar du Sweet Pauls recept, men jag tror att jag provar W:s recept denna gång. Jag har tänkt prova det så många gånger tidigare, och nu ska det äntligen bli av.

signature

4 comments

  1. Åh, på bilderna ser ju soppan otroligt god ut! Har dock alltid varit lite feg för att pröva, är rädd att den är skarp och väldigt lökigt hård i smaken. (Dumheter jag vet :) Löksoppa skulle ju inte vara så utspritt annars.. Ska kanske ge mig på ett försök :))

  2. Johanna: Det kan ju finnas en anledning till varför jag bara åt locket som barn :). Men om jag ska gissa, så är löksoppa precis tvärtom. Jag tror den är len och litet söt i smaken faktiskt. Lök man steker länge blir ju söt, och så kokar man den med lite annat gott och toppar med varm macka. Jamen du hör ju, kan bara bli bra detta! Klart du ska prova :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *