Denna vecka äter vi följande

Det är en riktig kaosvecka hemma hos oss med fönsterbyte och lite annat mitt i smällkalla vintern. Men äta bör man i alla fall, och jag har bestämt mig för att vi ska syna frysen lite extra denna vecka. Så veckans meny hos famijen H ser ut som följer:

 

Vi började redan igår så klart och då blev det dessa goda pannbiffar, men då det var vardag så hoppade vi såsen och hade sky till istället. Mycket gott även det.

 

Ikväll blir det Kyckling med quinoa, som är en av mina favoriträtter faktiskt. Vi får se hur vi gör med de soltorkade tomaterna ikväll dock.

 

Imorgon så förväntas det vara lika kallt inne som ute här hemma så vi kör på värmande soppa till middag och provar nytt recept på pannkakor med durramjöl till efterrätt. (Vi har en påse fryst blandsvamp i frysen)

 

På torsdag blir det pasta med tomat, ärtor och räkor. Hittade nämligen tre påsar räkor i frysen här om dagen, ooops!

 

På fredag ska vi prova en rätt som Paolo Roberto gjorde på nyhetsmorgon förra fredagen och som jag drömt på sedan dessa, nämligen Melanzane Alla parmigiano. Serverar den nog med lite sallad och bröd tor jag. Veckans veggo på en fredag, trevligt.

 

 

Fläskfilén tänkte jag skulle bli en utsökt Wok med cashewnötter. Ris eller risnudlar till, vi får se. Efterrätten till Mello denna vecka blir nog någon typ av mousse, kanske denna.

 

På söndag blir det fisk, torskrygg med bacon och potatis. Vi äter på tok för lite fisk här hemma, vilket är synd för när i väl gör det så är det himla gott oftast.

 

Fin tisdag till er alla! 

signature

12 comments

  1. Tusen tack för dessa tips ,bästa Helena! Är redan en trogen fän av dina tips och kör dem oftast rakt av – har inte blivit besviken!

  2. Mums! Allt lät gott! Hur gör ni när ni planerar veckomatsedeln? Gör du allt jobb,eler sitter hela familen och brainstormar?Tycker lätt det blir samma och samma.Blev sugen på allt i er matsedel men kommer gärna på middag på fredag och söndag;)Ha de fint!/A

  3. ….sååå lägligt att man kan göra ett skutt i luften, TACK för den inspirationen. Mat är underbart men ibland är vardagsmaten så trist så man baxnar. Underbart inlägg. Hoppas veckan går fort så fönstren snart är på plats…

  4. hälsaochkärlek: Tack snälla! Jag gör dem i PhotoShop.Johanna: Jag är också dålig på det mellan varven, men det blir ju så mycket lättare när man väl gör dem. Så 2013 ska bli veckomenyernas år här hemma :).alex: Vi har en lista på middagar som familjen gillar, säkra kort. Ca 25 st. Sen provar vi minst två nya i månaden. Vi har också bestämt att varje vecka ska innehålla minst en vegetarisk dag och helst en med fisk eller skaldjur. Jobbar på det sista dock … Soppa en dag och så pasta en. Jag gör listan annars skulle den aldrig bli av, men jag kollar den med dem innan och oftast så gillar de :).Det samma!AnneO: Roligt att den hjälpte inspirationen på traven :). Tack snälla, här är vi utan fönster redan och klockan är inte ens 8 …. Jag bävar inför vad som koma ska ;).

  5. Tack för en massa bra middagstips! Paolos melanzane alla parmigiano är en av våra favoriträtter här hemma. Skulle kunna äta den varje dag. Vad tyckte du?/ hälsningar Emma

  6. Deep sky blue, people think is the sunny blue sky.The good weather of course you want to travel, the back of this blue charm money bags, so that your popularity suddenly rising up, walking in the crowd will be shining! What is the color of the earth?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *