Drömmar om vår

Vi har pratat om vår lilla plätt på baksidan och hur vi ska få till den på absolut bästa sätt i stort sett sedan vi var på visning av vårt lilla radhus första gången. Men av olika anledningar är vi bara halvklara. Vår förhoppning är dock att denna sommar kommer vår trädgård att grönska i takt med att solen gassar. För i år ska den gassa :). Altanen är på plats så nu är det grönska och ett litet staket som saknas. Tankarna i år är ungefär de samma som förra året inser jag när jag tittar på bilderna som jag fotograferade på Wij trädgårdar förra sommaren:

 

 

Om ni har vägarna förbi Ockelbo i vår eller sommar så stanna till vid Wij trädgårdar och njut av de vackra omgivningarna. ät lunch eller fika i restaurangen eller handla i den trevliga butiken. Man kan även ta sig ett dopp, spela golf och övernatta. Mer om dessa trevligheter finns att läsa här!

 

Ok, så tillbaka till vår lilla baksida. Högt upp på listan av planteringar står nog luktärter i allsköns färger! Man kan inte bli annat än glad av dessa :).

 

Och så ska jag prova Jätteverbena i år igen, förra året blev det för blött om rötterna tror jag. Jag gillar idén att plantera den rakt ner i en hög med jord i skottkärran. Snyggt och enkelt att flytta runt.

 

Jag har tidigare provat att odlia chili och det gick över förväntan bra så det vill jag göra igen. Vederkvicka, ett av mina favoritord. När något är vederkvickande då är det finfint.

 

Det skulle till exempel vara mycket vederkvickande att ha en sån här fin liten bänk att sitta på och läsa en bok i solen. Det är nog inte en helt orealistisk önskan heller även om ytan är liten.

 

Värre blir det med en ljugarbänk, stort vattenbad och snygga rostiga konstverk. Tänk att rost kan vara så snyggt så man önskar att vissa ting i trädgården ska skyna på att rosta! Tokigt men sant.

 

Ett staket ska det i alla fall bli, och då jag gärna vill göra denna grind så måste de passa ihop. Denna idé känns väldigt Ernst! Jag gillar den! Det är snabbt gjort och inte så dyrt. Jag tänker mig svartmålade stolpar, och tex humle planterat i lådor med jämna mellanrum …. Kan bli något detta!

 

Vår bostadsrättsförening är byggd kring en liten men fin park. Från vårt köksfönster ser vi rakt ut till parken och vår baksida ligger också åt samma håll. Därför vill vi att staketet ska vara så diskret som möjligt för vi vill kunna se parken utan hinder samtidigt som vi önskar skärma av oss lite från allmänningen utanför. Detta staket är nog mitt i prick för vad jag skulle vilja ha, det har malt runt i mitt huvud sedan den där dagen i augusti förra året.

 

Idag är det -16 grader ute, men det är inte så jättelångt kvar tills vi kan börja väcka liv i trädgårdarna igen. Bara några ynka månader kvar. Då, när det är dax är Stjärnflocka bland det första jag planterar. Den är sommar för mig.

 

Fin onsdag till er!

 

Fotografi: Helena – En mammas dag 

signature

8 comments

  1. Härligt! Men känns bara sååå långt bort just nu… Det står lixom still…Vill inte börja längta nu, längatn blir så lång då…Kram

  2. anna: Håller med dig om att det känns som att tiden står still nu, men för mig är det tvärt om. Om jag inte försöker mentalt korta ner dessa 3-4 månader så blir jag nog galen :).Kram Kram

  3. Anna i Svl: Ja, nu längtar man efter våren. Kan vara den längsta vintern någonsin detta ;). Tur att solen skiner på oss i alla fall :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *