Litet & Sött

Jag lovade att prova några nya sorters julgodis i år och om det blev ett lyckat resultat så skulle jag dela med mig av recepten till er. Idag har jag ett lyckat, i alla fall om man som jag gillar det Amerikanska godiset Reese´s. För precis så smakar Nigellas Minimuffins med choklad och jordnötssmör. I receptet står det att det blir ca 48 st, jag gjorde dem mini mini i ischokladformar och då blir det lätt 100 st från detta recept. Jag delade receptet i hälften och fick ca 45 st denna gång.

 

 

Till botten: 50g mörkt muscovadosocker * 200g florsocker * 50g mjukt smör * 200g slät jordnötssmör. Blanda samman alla ingredienser, helst i en matberedare till en sandig pasta. Ta 1 tsk deg/pasta och forma till bollar och lägg dem i formarna och platta till.

Till garneringen: 200g mjölkchoklad hackad * 100g mörk choklad hackad * strössel eller vad man önskar pynta med. Smält de båda chokladsorterna försiktigt och låt sedan stå och svalna lite. Täck bottnarna med ca 1 tsk smält choklad och pynta lite på toppen. Förvara dem svalt.

 

Nästa gång tror jag att jag ska börja med att ha choklad i botten, låta det stelna. Ta lite mindre deg och så toppa med med choklad igen. Då blir det på pricken som Reese´s Minis. Blir det lite jordnötsmör och choklad över, så kan ni passa på att göra denna maffiga sås!

 

Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

8 comments

  1. http://www.coachoutletpursesr.com/ coach bags outlethttp://www.coachfactorybagsc.net/ coach factory outlethttp://www.coachfactorystoresr.com/ coach factory outlethttp://www.outletsmall.org/ coach outlethttp://www.bagsoutletfan.net/ coach outlet storehttp://www.teccoach.com/ coach factory outlethttp://www.coachoutletpursesr.com/coach-hot-sale-c-86.html coach outlet onlinehttp://www.coachoutletstoreonline6u.org/ coach outlet onlinehttp://www.coachoutletonlinelover.org/ http://www.coachoutletonlinelover.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *