Last Christmas

Just i detta nu är det bara lite juligt här hemma, mest beslysning och blommor men även en och annan julgranskula under kupa. Så innan jag fått fart på julen 2012 här hemma lite mer så backar vi till tidigare jular här hemma.  

 

 

Startskottet för advent inleds alltid inför Astrids födelsedag den 26 november. Förra året fyllde hon på en helg så passade på att bjuda in till lite glöggmys.

 

 

Vi köpte amaryllis på lök för första gången och det blev ett fantastiskt resultat. Men några veckor för tidigt.

 

 

Vi bakade en del, till exempel Kanelcookies, Kladdkaka med mint och så fick jag till de där macaronsen. Finaly :).

 

 

 

Vi började göra dessa Snömuffins 2007 och har sedan dess bakat dem minst en gång per år. De två sista för att fira den första snön. Det ser ut att vara dax för ett bak redan till helgen. Hoppas! De är illsöta och jättegoda dessa.

 

 

Ingen jul utan varmchoklad och polkakäpp. Så snart det blir kallt kör vi igång. Bäst smakar det efter en rask promenad i kylan så kinderna är blossande röda när man kommer hem. Jag riktigt längtar dit känner jag.

 

Jag blev jätteinspirerad av fönstret i detta hem förra året och gav mig på ett miniprojekt själv här hemma. Så här blev det. Vi tokgillade här hemma, speciellt de dagar då solen kröp in i köksfönstret en stund.

 

 

Vi åt Leilas Almond rocky road tills de nästan kom ut genom öronen förra året och jag antar att det blir en sats även i år. Men tanken är också att prova några helt nya sorter, de som lyckas ska ni få receptet på så klart.

 

 

Förra året var det bara några få röda detaljer i sovrummet, i år blir det mer om det blir som jag tänkt (och kanske lite mindre snett :). Vi hade en liten julcypress i fönstret och vi hade en mini mini gran som adventsprydnad på nedervåningen. Samt massor med amaryllis, precis som i år.

 

 

Bilden är snart två år nu, men just dessa tre pynt är fortfarande mina favoriter. Stjärnan från Walhter & Co, julgranarna från Tine K och så amaryllis med mossa i krukan som står framme hela året men byter skepnad efter säsong.

 

Ja, lite så har det sett ut. Nu återstår att se hur det blir denna jul …

 

Fotografi: Helena – En mammas dag

signature

13 comments

  1. Fina bilder… mysigt med en återblick och visst har man sina favoriter som kommer fram år efter år absolut.Ska bli kul att se hur årets skepnad blir?Kram Malin

  2. Malin: Ja, det ska bli så roligt att börja pynta på riktigt snart :). Tack!Kram KramMiss Marie: Mina favoritkoppar :).Johanna: Så roligt :).Elisabet: Tack snälla :).Sofia S: Käpp till chokladen så här års är ett måste hos oss :).

  3. Åh så fina bilder! Mysigt! När jag ser Tine Ks julgranar blir jag alldeles ledsen då jag under lång tid letade efter dessa men inte hittade dem. Vet du om dom görs även nu?/Mali

  4. Hej, tack för en bra blogg! Undrar en sak, vart kommer ramen som du har till Guide to Manhattan? Mvh Sandra

  5. Malin: Jag vet tyvärr inte om de görs längre, men jag hoppas att de görs för de så himla fina. Mina är köpta av Helena på Uthuset i stan i Gävle, mejla henne, det är inte helt omöjligt att det finns någon kvar i hennes gömmor :).Sandra: Tack snälla! Jag har den vanlig Ribba från Ikea, jag har tänkt massor av gånger att jag ska lämna in den och få en mer korrekt ram, men det har inte blivit av än.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *