Nu blommar det i källaren!

Som så många andra använder vi vår källare som bostadsyta. Vi har tv-rum, gäst/arbetsrum samt ett lite större badrum/tvättstuga där. Vi trivs alla mycket i rummen, men jag har saknat blommor där nere. Jag har provat blommor av typen garderobsblomma mfl, men inte ens dessa klarar av mörkret fullt ut. 

 

 

Men så en dag när en av våra orkidéer tackat för sig så kom jag och tänka på mitt gamla fejktips! Efter lite letande i kartonger så hittade jag stängeln med tillhörande pinne. Sen fyllde jag en vas från ikea med jord, planterade rötter och blad från den riktiga orkidén och så stack jag bara ner fuskorkidén och fäste den på pinnen. Så nu blommar det i källaren minsann!

 

Så när Maria Montazami ger bort sina fuskblommor, då plockar jag fram min :). Vasen hittar jag inte på Ikeas sida längre, men jag såg den nyligen i varuhuset i Valbo till specialpris så passa på att fynda en om ni ser den. Vi har två och de är bland mina absoluta favoriter. 

 

Fin torsdag till Er alla!

Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

6 comments

  1. Åh, vilken smart idé! Den lånar jag rakt av :)Härligt att dina inlägg är tillbaka i min blogg-feed. Har saknat dig!

  2. Smart! Själv har jag motsatt problem i många rum. Solen lyser för starkt i vissa fönster. Hade så görna haft orkidéer i många rum (favvoblomman) men det får bli tåligare avrianter istället. Tror dock att jag gärna snor ditt knep för att få lite hemtrevnad på mitt jobb (slippa vattna) och varför inte för att ha en blomma i tex hallen. Fint skulle det bli! Tack för tipset!

  3. Cicci: Absolut! Tack snälla :).Dr Grane: Jag hade det problemet i vårat förra radhus och det var ursvårt att hitta blommor som klarade av solen minns jag. Men å andra sidan brukar dessa rum vara härliga i och med ljuset istället, så det är plus och minus med allt :).Go for it!

  4. Hej,Fick nostalgirysningar när jag såg den lilla stolen – tittade på sådana på Trolltyg i Uppsala på 90-talet. Snälla hjälp mig, vad heter tillverkaren?Vänliga hälsningar, Jenni P

  5. Jennie Pettersson: Tyvärr så står det inte ett endaste litet knyst om vem tillverkaren är på stolen. Och dessutom så har jag inte köpt den själv utan fått den av min svärmor som gjort flickan som sitter på den.Men jag vet att det finns liknande att få tag på, tex hos Village. Varmt lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *