Nystart – Höst

Varje höst tänker jag att NU ska här bli ändring, NU ska vi styra upp vår vardag. Vi ska få mer tid och mindre måsten. Vi ska bli piggare och äta bättre. Mindre städning och umgås mer. Jag ni kanske känner igen er? Vi har gjort framsteg i att förenkla vardagen absolut så, men vi kan bli lite bättre ändå känner jag. Med boken Din Matkasse Recept, inköpslistor, middagsmys tänkte jag att vi var halvvägs i mål. Färdiga matsedlar med inköpslistan lättsamt via QR-kod. Lätt som en plätt! Men så kom den och jag blev lite besviken, vi äter ju inte alls den här typen av mat … :(. 

 

 

 

Men efter lite bläddrande till så inser jag att det är ju egentligen en bra sak, vi vill ju få in fler maträtter att variera mellan och då kan vi ju inte fortsätta äta samma lika vecka efter vecka. Nu någon vecka efter leverans är boken mig mycket kär, de vet vad de gör Emma Hamberg och Anette Rosvall. Inspirerande och helt klart nystart – check! (Några provrecept ur boken hittar du här!)

 

Den största förändingen ska jag dock göra helt själv, ett projekt som legat på vänt ett tag nu men som jag känner att NU är det dax. Jag ska börja springa. Häpp!

 

 

Till min hjälp har jag Martina Haags nya bok Heja, Heja! Från att orka stappla några meter till att springa marathon. Jag tänker att om något ska lyckas få mig dit så är det denna bok, jag fnissar igenkännande redan i inledningen. Jag är ju inte ens jagad av någon, varför springer jag? Det skulle mitt gamla jag sagt, men nu blir det andra toner :). Jag börjar på måndag och ni kommer kunna följa mina framsteg (hoppas jag) i min dagbok. Jag ska även skriva ett kontrakt med övriga familjen ikväll om att de får tjata och gnälla på mig så mycket som det krävs för att jag ska resa mig upp ur soffan och ge mig ut och flåsa. Tror det kan vara nödvändigt i den inledande fasen ;). 

 

Fortsättning följer på måndag!

 

(Det kanske finns fler där ute med likande planer? Hojta till i så fall så kan vi följas åt)

 

 

signature

13 comments

  1. heja heja : )när jag "började" springa för 9 år sen var det så , ungefär, skittungt, trist , eländigt, seeeegt, men jag gav inte upp-minst 2 , helst 3 ggr i veckan tvingade jag mig själv ut och springa.Inte långt , inte fort, knappast stilfullt…men längre, snabbare , lättare gick det eftervart. Mentalt tungt i minst 6 månader …SEN plötsligt en dag längtade jag efter nästa tur!!Ville! Njöt! Gillade!Så stora tummen till dig och en stor portion tålamod…Babs

  2. barbro: Tack tack :). Jag misstänker att det kommer att bli rejält kämpigt i början ja *host*. Men det ska gå jag ska ta mig till plötsligt jag med :). Tack för tumme och pepp!

  3. Hurra! Du är tillbaka!Förstår att du har haft en tung sommar. Just i de där skarvarna i livet när allting plötsligt blir verkligt och tydligt tror jag man har störst möjlighet att faktiskt förändra något. Så att börja springa är en utmärkt plan! Att gå in i höstmörkret med lite extra endorfiner kan ju inte heller vara fel! Jag ska följa ditt exempel och hoppas att du håller oss uppdaterade om hur det går. Kram och välkommen tillbaka!

  4. You go girl! Springa är toppen! Inte allt för sällan följer någon av mina två små prinsar med ut på rundan, de på cykel – jag i löpskorna, fint med sällskap och tempohålare ; )Som Barbro sa ha tålamod, rätt vad det är VILL man springa.Lycka till och Välkommen tillbaka!!

  5. Ha, ha ! Hon är ju för rolig Martina Haag. Det är alltid hög igenkänningsfaktor i hennes beskrivningar. Jag brukar göra lite ryck då och då med löpning och faktiskt har det aldrig gått så lätt som i sommar. Tyvärr har jag legat av mig lite de senaste veckorna sen vardagen med barn som börjat skolan och aktiviteter och jobb har krävt av min ork. Och det är ju förstås just då man ska hänga i, för att få mer ork, och ändå är det såå svårt att vara ihärdig. Jag följer dig i dagboken, jag behöver all pepp jag kan få :-)

  6. Testa appen mat&mera, gratis :-) man väljer själv rätterna och lägger till i inköpslista. Klockren!

  7. Härligt att läsa dina inlägg igen:). Det här kommer gå fantastiskt bra det är jag övertygad om. Nu tutar vi och kör (även om det är skittrögt i början å man aldrig tror man ska komma hem igen…) ! Ha en fin torsdag. /Anne O

  8. Hej vad roligt att se dej här igen.Jag har också börjat springa nu på sensommaren. Fast ingen jagar mej. Kommit i väg och känner mej såååå nöjd.Heja på ……………….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *