Based on a true story

I detta nu strålar solen från en klarblå himmel och det känns snarare som mitten på oktober än mitten på november, men jag klagar inte! Dagarna är krispa och fina och sen vid sen eftermiddag så kommer det tunga höstmörkret som lockar till tända ljus och soffmys. Biobesök är alltid trevligt, men med mörkret kommer ett större sug efter film. Filmer baserade på verkliga händelser har alltid lockat mig lite extra och till min stora glädje kommer det tre stycken på bio i vinter. Alla tre tycks vara riktigt bra dessutom. 

 

 

My week with Marilyn: Filmen har premiär 13 januari i Sverige och Marilyn spelas av en porträttlik Michelle (söt som en knapp) Williams. Mer info om fillmen hittar du här, The plot! Jag är mycket förtjust i Marilyn och har läst flera böcker om henne, jag har dock inte läst de skrivna av Colin Clark så det är hög tid att göra det om jag ska hinna innan mitten på januari. Nu gäller det bara att hitta dem också. 

The Lady: En film som visats nu under Stockholms filmfestival och som sägs vara magnifik. Aung san suu Kyi spelas av Michelle Yeoh och filmen är regiserad av Luc Besson. Något att se fram emot. En film att se om.

J: Edgar: Filmen med Leonardo i rollen som J. Edgar Hoover har premiär 20 januari så här blir det till att vänta lite. Bara bra kritik och prat om Oscars gör mig mycket nyfiken, för att inte tala om rollistan. En annan film med Leo som gör mig nyfiken är nysläppet av Titanic, denna gång i 3D. Vågar man hoppas på ett bättre slut i den förbättrade versionen tro? (April 2012)

New year´s eve: Jag avslutar med en film som inte baserad på några (uppenbara) verkliga händelser, New year´s eve som har premiär på annandagen. Här hoppas jag på två saker, båda baserad på en grym rollista. 1. Att den är i samma klass som Love Actually och Valentines Day. 2. Att Sarah Jessica Parker tar över filmduken som hon gör i SATC. Håller tummarna hårt! Jag tror i och för sig att hennes senaste kunde ha blivit ganska bra om de klippt den lite annorlunda och kanske gett den några min till.  

signature

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *