Enkla tips till påsk

Det är en vecka kvar tills påsken drar igång på riktigt men redan i eftermiddag drar påsklovet igång här hemma. Personligen så tycker jag mest om påsken för att det betyder att våren är här plus att man få lite extra ledig tid med nära och kära. God mat och godis är inte illa det heller. Dottern gillar så klart det också, men det absolut bästa hon vet är att pyssla. Så pyssla vi ska. Jag har kikat runt lite inne hos Martha Stewart och hittat lite som kan roa oss båda under lovet.

Enkla tips till Påsk

1. Här får dottern klippa och klistra. Söta påskliljor i papp med knäckform blir söta behållare till Jellybeans. Man kan göra egna mallar eller så skriver man ut denna. 2. Vi har planerat en tur till plantskolan på onsdag för att köpa blandade blommor och gör fina lite mindre buketter till bordet. Man kan även sätta blommorna i äggskal som blir över. 3. Jag gillar denna idé mycket, att lägga stora och små ägg bland blommorna. Precis som tipset innan, enkelt och effektfullt! 3. Givetvis blir det påsktårta också. Vi brukar göra en chokladig variant liknande Leilas Devil´s food chocolate cake, och i år toppar vi den med choklad som skrapats för att se ut som bo och så fyller vi detta med ägg. Det ser jag fram emot! Vill man göra kakan på bilden så finns receptet här! Inte med på bild, men något som vi äter varje år är Deviled Eggs. Lätta att blanda ihop, spritsa och servera. Perfekt göra för barnen. Men hur mycket av vad som ska vara i bör man övervaka, det kan bli riktigt hett annars;).

Enkla tips till påsk 2

I övrigt har vi två pysseltraditioner som vi försöker hinna med varje år och det ena är att så dekorationsgräs (det har vi redan gjort) och det andra är att färga ägg. Vi började med att måla på dem med vattenfärger när Astrid var liten och så har vi avancerat i takt med att hon blivit äldre. I går laddade jag hem den nya appen Egg dyeing 101 (kostar 7 kr) som innehåller många bra tips på hur man kan göra fina ägg med inte allt för svår insatts. Det står att man ska använda färg avsedd för äggfärgning, men då jag inte sett det i butikerna här hemma så kör vi med vanlig hederlig hushållsfärg ;).Jag också provat att vika servetterna som Frida tipsade om i Gokväll här i veckan. De kommer jag att göra igen, de blir jättefina när man får till dem. Ett tips på vägen för er som vill prova är att inte prova med allt för tjocka servetter, tänk tunnt och det går galant!Bild: Eget collage med bilder från marthastewart.com.

signature

5 comments

  1. Tack för fina tips! Jag har en fråga. Gör du Leila’s tårta glutenfri (har ju läst att du är glutenintolerant). Har du då samma mängd mjöl av det glutenfria och av vilket märke?Glad Påsk! (eller är det först efter långfredagen man får säga det?!)//Maria

  2. Maria: Exakt detta recept har jag gjort en gång och då bytte jag ut mjölet rakt av. Det funkade fint. Abbars har jag har märkt att i recept med upp till 3 dl går det utmärkt att byta ut vanligt mjöl mot glutenfritt. Blir jättebra varje gång! Ska man följa recept med mer mjöl kan man behöva fixa lite. Jag har dock valt att göra mindre smet för att få en mindre kaka i detta fall, denna är ljuvligt god men lite för mäktig. I övrigt gör jag lika. Jag har provat olika typer av mjölmix som Semper, Mixwell och nu senast Lailas och inte märkt någon direkt skillnad mellan dem. Funkar bra allihop!Jomen vi kör på Glad Påsk redan nu tycker jag :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *