Ur samlingen

I dagarna så startar vi upp rusten i blivande badrummet och slutför tvättstugan. Det kommer att ta lite tid, men jag tror det kommer bli jättefint när det väl blir klart. Det ska kaklas, läggas golv och flyttas rör mm. Inte riktigt min bit så i väntan på att få slutföra projektet så ska jag måla en massa samt få till ett härligt sovrum är tanken. Jag letade lite i mina inspirationsmappar och hittade några fina sovrum med vita väggar och väl valda detaljer:

Sovrum 1

Jag är mycket förtjust i detta sovrum. Det stora grå överkastet, hempmattan, kuddarna med mörkblå kant samt de färgglada morgonrockarna. Jag tilltalas också av tanken på en tavellist med utbytbara tavlor.

Sovrum 2

Här är det inte så mycket som värmer upp rummet från allt det vita. Men jag tycker mycket om det enkla som gjorts med bokstäverna ovanför sängen, golvlampan, några fina skor på den lilla tappstegen och så en maffiig tjejig rosa påse. Kanske mer ett rum till bara mig en ett rum till oss dock.

Sovrum 3

Den här bilden har jag haft med på bloggen en gång tidigare för något år sedan. Då som nu så är det polaroidbilderna och tanken på att ha en polaridkamera nära tillhands och ta snapshots ur vardagen och skifta mellan favoriterna på väggen. Oredigerat, ärligt och personligt. Att ha plats för lampor och lite småplock bakom sänggaveln är även det en idé jag flirtat med lite under åren som gått.

Sovrum 4

Sist men inte minst Malene Birgers härliga sovrum. Här möts många intryck, men har man kikat i Malenes bok så inser man att detta är lugn för henne. Jag tycker mycket om det här också. Sängborden med brickan och de tjusiga lamporna och de utvalda små tingen. Sängkläderna och den mörkare gardinen i fönstret. Så var det tavlor på lister igen. Jag gillar´t.Och om ingen av dessa idéer funkar så får jag gå tillbaka och titta på den Amerikanska, den Gröna eller den med Sänggaveln. Vi ska nog se ett resultat i detta rum med inom kort :).Bilder: coockiemag.com, alvhemmakleri.se samt skonahem.com.

signature

6 comments

  1. Bild nr 1 och 4 er jættesnygga. Tycker mycke om tavellistorna. Sånn skal jag ha. Har et sovrum jag inte er helt nøyd med….det er helt vitt och nytt men behøver några deltajer før at det skal bli bra. Nu fick jag ideer : )

  2. Jag fastnade mest för den hjärtformade kortsamlingen och börjar genast fundera på hur man skulle kunna göra en likadan….Den måste ju gå utan polaroidkamera;-)Nån idé om hur man skulle kunna få till det? Rita upp ett hjärta kanske och fästa korten??Härlig blogg du har!//Karin i Sundsvall

  3. Karin: Absolut går det utan, jag tänker mig mer att det är så lätt med en sådan. Klick och så kommer kortet ut på några sekunder. Blir förmodligen en hel del svinn dock. Hur som så kan man ju välja några andra vägar att gå. Tex helt vanliga foton som man fäster i form av ett hjärta. Sedan kan man om man har ett bildredigeringsprogram göra bilder/foton som ser ut att vara polaroidbilder. Kort polaroidmall samt eventuell text på den vita rutan. Kan vara tex datum eller en liten mening om motivet. Om man inte vill ha ett synligt hjärta så är nog ett litet svagt en bra mall.Tack snälla :).

  4. Jag tilltalas av det som är precis utanför sovrum nummer 1. Tänk dig att vakna, stäcka på sig gå ett par steg och…Plums! Å vad härligt! Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *