Color me happy

Nu har vi bott här i lite över ett år. Vi har bott in oss och idag är jag glad att vi inte genomförde all rust på en gång. Då hade det nämligen funnits risk för att göra om allt igen ;). Nu är det inte så mycket som vi gjort hittills som jag inte vill ha kvar. Bara en ynka sak faktiskt:

Vitrinhörn

Det är väggen bakom sittbänken. Panelen gillar jag, den passar fint i rummet. Men den där gula nyansen som jag målade dit i somras har jag aldrig gillat något vidare. Som man ser på bilden så är det vita väggar i övrigt och så det svarta skåpet som står för färgen i detta hörn. Min tanke är nu att måla denna vägg grå:

Gråskala

Frågan är bara hur djärv jag törs vara? Jag vill att det ska synas att det är en färg på väggen, inte som nu när det mest ser ut som jag missat att måla denna yta. Men samtidigt så vill jag inte att den ska vara för mörk. Anledningen till att jag vill ha just färgen grå är för att när man tittar längs denna vägg så avslutas det hela i hallen med denna tapet. Jag tror de färgerna skulle passa fint ihop. (Hallen är för övrigt helt klar nu så den kikar vi på snart) Jag tror att jag tar det säkra före det osäkra och börjar med den ljusaste, blir det för svagt. Då går jag upp ett snäpp. Det är bara färg och ytan är inte så stor så blir det pannkaka av det hela. Ja, då är det snabbt fixat.

Sovrummet

Sen har vi det vitaste rummet i hemmet. Sovrummet. Här har idéerna varit många, men resultatet låter vänta på sig. Jag har bestämt mig för en tapet säkert 20 gånger och sedan fegat ur. Jag vet att det är “ute” med fondväggar just nu, men jag gillar det och kommer fortsätta på den linjen. Det känns lagom med en vägg av mönstrad tapet för mig. Inte så modigt, utan safe. Lite som jag är som person.

Tjusig tapet

Hur som helst, här har vi den senaste i raden av urfegningarBrer Rabbit av William Morris. Jag var helt bombsäker på denna. Det skulle passa perfekt. Vacker som en dag med alla sina detaljer. Men så lånade jag hem tapetprovet och nu vet jag inte riktigt. Jag tycker fortfarande otroligt mycket om mönstret, men är det för plottrigt? Så nu velar jag igen. En annan tapet? Någon eller några tavlor? Eller helt sonika låta det vara som det är “The white room” och sedan satsa på textiler? Tips på fina tapeter mottages tacksamt med andra ord :).Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

14 comments

 1. Åh jag tror den tapeten skulle bli sååå maffig med allt det vita.

  Måste fråga också – var har ni köpt den vita förvaringsbänken framför sängen? Jag söker EXAKT en sån till vårt sovrum.

  Cattis: Precis som Postadress Torslanda skriver så fanns den tidigare på IKEA men har numer utgått. Synd så den är så himla smidig. / Helena

 2. Hej! Tror också att den tapeten hade blivit superfin bakom sängen. Apropå grå färg, så är vi supernöjda med 1502-R. Lycka till!kram :-)

 3. Här är det också grå färg inhandlad, dock en mörk grå. En brun fondvägg ska bli grå – även om det precis som du säger är helt ute med fondvägg! Det blir en ny fondvägg hos mig. Den vita förvaringbänken har jag också framför sängen. Min är från IKEA och fanns i sortimentet i början av 00-talet. Jag tror att den har utgått, tyvärr. Den är helt suverän, jag förvarar gästtäcken kuddar i den. Tapet; jag gillar det vita. Kanske något vitt mönstrat?

 4. Hejhej, tror den mellersta grå färgen blir finemang, men däremot skulle jag nog tacka nej till tapeten i sovrummet med tanke på att det är väldigt mönstrat, men även att det är en röd tapet vilket inte direkt uppmuntrar till lugn och vila…Tror som den sistnämnda kommentaren på att ha en lite mer subtil mönstrad fondvägg, inte nödvändigtvis vit, men ljus….

 5. Inte mycket till råd från mig men jag tror att det vita eller den mönstrade tapeten blir fint. Vilket som mao. Du har sån god smak så det kommer bli jättbra vad du än väljer eftersom du kommer få till det med alla övriga saker i rummet. Som sagt, inte mycket till råd…

 6. Min syster målade grått i sin hall och fast att det var en ljus grå så blev det grått (och skitsnyggt) så jag tror att du gör helt rätt i att börja med det ljusaste.Lycka till!

 7. Jag tycker den ljusare grå, den ser kallast ut också på den här bilden, och passar nog isf bäst till den blå tapeten.Tapeten till sovrummet skulle jag inte välja själv. Den är fin, men lite för mönstrad för ett sovrum enl. mig. Särskilt i den färgen. Fundera lite till om du är osäker! Har tyvärr inget annat tapettips…

 8. Fullkomligt älskar tapeten! Men jag är nog snäppet fegare än du för jag skulle aldrig våga sätta upp en tapet ö h t i vårt sovrum. Vi har också helt vitt och jag gillar att man kan få in färg m textilier, att tvingas matcha allt m en tapet skulle jag ha svårt för. Ser verkligen fram emot hallbilderna!

 9. Om du vill vara lite modig så ta den röda tapeten. Det blir säkert urläckert!Och om du tröttnar längre fram så kan du ju tapetsera om – det är ju bara en vägg. :-)

 10. Oj, är fondväggar ute? Äh strunt i det! Gör det du tycker är fint. Jag älskar mönstrade tapeter men eftersom jag inte bor så stort är fonder perfekt. Den röda känns lite mycket “rött” för mig, spec nu när julen precis är slut…Kanske finns den i grönt?

 11. Tycker sovrummet ser bra ut som det är, vitt känns väldigt vilsamt. Själv har jag en mörk och väldigt mönstrad fondtapet i sovrummet och jag tröttnade redan efter ett par veckor. Känns inte bra alls!

 12. Alla: Tack så mycket för era tankar ang tapeten, de har hjälpt mig mycket. Jag låter den fina tapeten med kaniner ligga lite på vänt ett tag till. Jag blev lite sugen på att prova spåren med textil och tavlor. Grunnar vidare där. Jag tycker ju mycket om vårat sovrum, men det saknar det där personliga.

  Ang färg till köksväggen så har jag nu köpt den ljusaste av de grå och börjar måla den redan imorgon. Sen får vi se om vi stannar där eller går upp en nyans. Vardagsspänning på hög nivå detta :).

  Kram Kram

 13. Hej!Vi målade panelen i vårt nya kök i en ljusgrå nyans. Jag tog också en ljusare än vad jag först hade tänkt och det visade sig bli precis lagom:) Lycka till!Härligt att du är tillbaka i bloggosfären!

 14. Jag tror också att den röda tapeten skulle bli maffig till allt det vita, dvs jättefin. Fråga: var har du köpt sängkappan. Är på jakt efter en ny men hittar inga.

  Mvh
  Maria

  Maria: Sängkappan är köpt på dunderrea hos Ellos. Faktiskt den bästa vi någonsin haft. Tror att de finns kvar i sortimentet fortfarande./ Helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *