Förvirrad

Jag har försökt reda ut när jag ska vara beredd upp till tänderna med snask till Bus eller Godis fans. Jag misstänker nämligen att det kan bli lite besök i år med tanke på att det bor mycket barn i området. Vill dessutom helst slippa bus då det sist visade sig vara x-antal knäckta ägg i brevlådan :(. Jag har googlat på Halloween och där står det att denna infaller den 31 oktober varje år. det vill säga på söndag. Men sen så är det Alla helgons helg veckan där på. Det är här jag blir förvirrad, När är det Bus eller Godis? Nu på söndag eller nästa?

Skrämmande recept :).

Här hemma kommer vi som vanligt att fira med lite bakverk, en tårta med spöken och benbitar av maräng har dottern beställt. Hos Martha S finns massor av idéer på hur man med lite tålamod och godis kan åstakomma storvek. Kakor, godisfigurer, tårtor & muffins. För att inte tala om pumpor :).

signature

18 comments

 1. Så skön inspiration! :-)Jag kommer nog gardera mig båda helgerna, för säkerhets skull. Fast jag misstänker att vi kommer behöva fylla på förrådet mellan varven… :-)

 2. Halloween är alltid den 31 oktober så Bus eller godis ska ju vara den dagen. Men jag har förstått att vi svenskar inte riktigt fattar det, så man får nog vara beredd hela tiden fram till Alla helgona.

 3. Trick or treat är på Halloween. Alla helgons helg är då vi i Swiiiiiden hedrar våra döda genom att tända ljus på kyrkogården. Två helt skilda högtider … Så jag skulle säga att trick or treat är nu i helgen.Spöktårtan är gorgeous!

 4. Det är nu på söndag men det är ju ingen som går trick och treat på en söndag.. Jag skulle nog vara förbredd redan på lördagen.

 5. Om vi ska “fira” Halloween i Sverige så ska det göras på rätt dag, dvs 31 oktober. Jag vill inte veta av några pumpor och spöken på vår vackra högtidliga svenska allhelgonahelg.

 6. Halloween är bara en enda dag på året och det är alltid sista dagen i oktober, 31 oktober. Kvittar vilken veckodag det är. Här i USA råder igen som helst förvirring om detta. Dessutom respekterar man dem som inte är hemma eller inte har lust att dela ut godis, de husen ser nedsläckta ut och har inte ytterlamporna tända. Där är det ingen som går trick or treat. Respekt är viktigt i USA.Kanske en lapp på dörren om att Halloween är på söndag, välkomna då?Vi ska ut som vanligt på söndag kväll, brukar gå när det börjar mörkna.Hälsningar från Connecticut

 7. Hejsan!I Sverige är halloweenfirandet fredagen den 5 november, dagen innan Alla Helgons Dag.I usa är det alltid den 31 oktober men vi firar helgen efter.Eva Funck i “Evas superkoll” på Bolibompa har berättat om det i ett avsnitt:Avsnitt 9: Halloween. Eva berättar om helgen medHalloween på fredag, Alla helgons dag på lördagoch alla döda själars dag på söndag. Hon berättarom historien och bakgrunden till allt dettakramar Jessika

 8. HejsanHallowen är den 31 oktober varje år. Alla helgons afton är den svenska högtiden som inte har något som helst med Hallowen att göra men de kan sammanfallaeftersom Alla helgons afton har olika datum och nu för tiden är det alltid på en helg.Blev du klokare?KramLenaHa det så skoj

 9. Alla: Jättestort Tack till er alla för hjälpen! Denna helg är inte riktigt “min” helg, det är inte en helg man “känner” så att säga. Astrid har dessutom inte visat något intresse av att klä ut sig och knacka dörr, men det finns ju andra barn som gillar det och då vill man ju vara beredd. Anledningen till att jag är så förvirrad är att det tycks råda lite förvirring kring detta över lag i landet. Jag har hört mig för bland andra föräldrar och de har precis som jag haft lite dålig koll, vissa säger söndag. Andra säger att Alla helgons helgen är “vår” Halloween. Men där håller jag med flera av er, man vill mycket ogärna blanda dessa.Mycket intressant också detta med Evas Superkoll, för hon har ju verkligen koll på det mesta :).Jag gör mig beredd till helgen och ser till att ha lite snarr kvar till eftersläntare som kan tänkas dyka upp.Kram

 10. Jag får nog tillägga att jag också är beredd båda helgerna. Den 31/10 den 5/11 och kanske den 30/10 (men absolut inte den 6/11) i år.

 11. Här hos oss verkar alla barn vara förvirrade också, för de dykre-fyrer upp flera dagar…vissa år tre-fyra kvällar

 12. I had got a dream to start my own firm, but I did not have enough of money to do this. Thank heaven my close dude advised to take the home loans. Hence I used the financial loan and made real my old dream.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *