Gör din egen [del 8]

Vi köpte radhus förra hösten så på visningen innan så såg man inte så mycket av vad trädgården hade att bjuda. Sen när vi flyttat in så insåg vi att de som bott här före oss tagit med sig det mesta matnyttigt (Lite väl kan jag tycka …). Men växter är starka, har de en gång rotat sig så kommer de igen. Plantorna är små, men de finns där. Vinbär, krusbär, hallon och rabarber. Lycka då vi i våras trodde att vi skulle få börja om helt från början.

Gör din egen vinbärsgelé.

Vi har tagit hand om hallonen när de kommit rabarberna lika så. Nu har turen kommit till vinbären. Vi älskar vinbärsgelé dottern och jag. Vi äter det till köttbullar, stek, kalkon mm. Gelén är också bra till att vara glaze till bär på dessert och tårta. Bara att smälta lite gelé i en kastrull, pensla pensla på bären sen glimmar de som på kondis.Det blev inga mängder vinbär i år, men lite gelé ska det nog kunna bli. Jag är egentligen inte alls missnöjd med de burkar som vi vanligtvis köper i butiken. Men jag tycker att det är viktigt att ibland gå hela sträckan för att Astrid ska få vara med och göra från början. Lära känna de olika råvarorna och hur man kan tillreda dem på olika vis. Nu är detta bara en vinbärsgelé, men vi har gjort en hel del innan och förhoppningsvis så kommer vi att göra mycket i köket framöver. Och vem vet, kanske en dag så står Astrid där och lär sina barn det hennes mamma läde henne som liten. Det är en mycket fin tanke.Vi tänkte utgå från detta recept.Då kör vi :).Fler görGör din egenhittar Du här!

signature

2 comments

  1. Å vad fint att du lär din dotter förstå sammanhanget. Det är så lätt att man gör allt själv…snabbare. Tror att det är superviktigt att bjuda in barnen i köket, även om jag själv är rätt dåligt på det måste jag erkänna. Lycka till!!Jenny

  2. Jenny: Det är ju bara att erkänna att jag också gör det mesta själv och då oftast pga tidsbrist. Men ibland tar vi oss båda tid och dejtar i köket och då har vi jättekul ihop :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *