Trevlig Helg!

Men var är solen tro? Det är fredag och jag vankar lite olyckligt fram och tillbaka och spanar ut genom fönstret. Regnet har vräkt ner här inatt och jorden och vägarna är blöta. Tanken är att vi ska gräva upp häcken på framsidan som inte överlevde all snö i vinter, utan ser sorglig ut som få nu. När den gamla är borta så blir det pigga syréner för hela slanten där istället. Härligt!

Pavlova igen minsann :).

I helgen i övrigt så blir det fotbollscup för Astrid större delen av lördagen, Heja Heja! Sen på söndagen blir det Pavlova igen. Denna gång är det mina föräldrar som ska få smaka. Jag tänkte köra på detta receptet denna gång då jag älskar kombon maräng + lemon curd + grädde + jordgubbar. Jag låter den gå i ugnen ca 1,5 timme och sedan får den stå kvar där tills den är sval och fin. Avslutningsvis toppar vi hela härligheten med svenska jordgubbar. Ack så smarrigt :). (Det blir extra gott att göra sin egen Lemon curd, men den köpa är helt ok också tycker jag)Hipp Hipp för helg alla fina ?Jamen just ja, det bidde ingen kavaj a`la Jade Jagger. Det bidde ett fat, ett vitt med stor blomma på. Fint nog så.Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

13 comments

 1. Det lät gott.
  Här i Skåne lyser solen och det är stråladen fint. Lundakarnevalen går av stapeln och hela staden är full av en massa jippo.

  Trevlig helg
  Kram
  Carina

  Carina: Det låter som ni har haft en toppenhelg! Här var det fotboll i solsken på lördagen och så innedag med ösregn igår. Idag måndag är det solgass igen, Lovely!Kram/ Helena

 2. Gudars så gott… jag tycker det verkar svårt att få till en pavlova. Men man måste ju prova för att ta reda på det…

  Önskar dig en fin pingst!

  Kram

  Anna

  Anna: Åhh, det är inte svårt alls. Minimal tid att göra i ordning men det tar tid i ugnen. Sköter sig själv dock, man måste bara vara ute i god tid. Absolut ska du prova :).En fin start på veckan önskar jag dig!Kram/ Helena

 3. Härligt härligt. Jag måste prova pavlova, när jag fyller år snart kanske :)

  MoaMajken: Absolut måste du prova, med eller utan Lemon curd Sååå gott :)./ Helena

 4. Ja fint!!!

  Varför blev det ingen kavaj?

  Alex: Jag tyckte inte att den var så fin där på galgen, sen hade den svarta knappar och det var de mångfärgade som jag föll för. Lite tråkigt var det allt./ Helena

 5. Vilken snygg bild!! Dina foton är ofta vackra men det här var något extra. Och tårtan låter supergod!

  Anna: Så glad jag blir att du gillar, Tack :). Pavlova är min nya favorit, helt klart!

 6. Jag hade också spanat in kavajen men blev besviken på att knapparna var svarta. Fatet var ursnyggt!

  Hallinbloggar: Här i stan fanns det vita med olika knappar, men den gick inte hem hos mig heller tyvärr. Fatet är en keeper helt klart :).

 7. Tack för tårttipset…den får det bli!! Har börjat fundera på kalasmenyn inför mina godingars 2- respektive 5-årskalas om 4 veckor. Jo, visst är det duktigt av mig och vara ute i god tid…men jag vet hur det brukar bli och jag hatar att stressa med matförslagen särskilt när jag vet att gästerna uppskattar god mat…och jag med!!

  // Anna

  Anna: Vi är lika där då, jag vill också vara klar ett tag innan med vad vi ska bjuda på när det vankas kalas. Planer är A & O sägs det, jag håller med :).

 8. Hej!
  Vad gott!!
  Jag har en ny tävling inne hos mig just nu där man kan vinna ett par jeans från Lucky Ellen. Var gärna med!

  Ha en fortsatt underbar söndag.

  Jeanette: Mycket gott :). Tackar!En riktigt fin måndag önskar jag dig!

 9. VAR hittar man den fantastiskt goda drickan med fläderblomssmak i detta land? Var man hittar den i London vet jag, men inte i Sverige. Ah! Det är ju så gott!

 10. Juliana: Man tackar, ska absolut prova även denna. Kombon sött och syrligt är härlig som få :).Tack!Therese: Denna har jag köpt i en handelsbod i Valbo, men jag vet att vissa ICA-butiker säljer den också. Helt underbar var den så jag hoppas hitta fler i sommar :).Håller tummen för att du hittar också!

 11. \r\nThis is great! It really shows me where to expand my blog. I think that sometime in the future I might try to write a book to go along with my blog, but we will see?Good post with useful tips and ideas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *