Igår – Idag

Vad hände?

Igår stod jag på en plantskola i strålande solgass. Skissblock i ena handen och så lät jag mig inspireras av dofter och färger. Väl hemma igen skrev jag ner alla idéer och började samla ihop inspirationsbilder för att kunna förklara för Johan på bästa sätt. Så peppad! Idag vaknade jag till spöregn med en hals som värker. Lite mindre peppad idag således.På bilden upplever nog vår lilla misse ungefär samma symtom, ena sekunden sovs det skönt i fåtöljen. Nästa, var det liksom kört ;). I alla fall för då. misse sover åter i fåtäljen och visst blir det fint i trädgården snart, men det blir inte idag. Dagens to do blir att baka denna kaka som lockat på mig några dagar nu. En skiva av den till en stor kopp te blir eftermiddagens mellis för mor och dotter. Fint så.Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

15 comments

 1. Kissblock? Jag tror du menar skissblock, hoppas jag i alla fall ;-)Din blogg är väldigt vacker btw

 2. Pernilla: Så klart jag menar skissblock, allt annat skyller jag på den onda halsen :).Tack för att du hojtade till samt snälla ord.

 3. Men, liten…Drar mig till minnes katterna jag hade som barn som jag plågade genom att dra på dem dockläder……Du ska se att trädgårdsplaneringen kommer igång igen, ibland är det bra med pauser, då hinner man inte förverkliga alla dumheter (!)Krya på dig!

 4. Spetskaka – galet så gott! Å jag som är hungrig, kanske kan hitta mig ett päron iaf i brist på annat. Om det är någon tröst så är endast 1 stor (av 4 stora och 4 små) pallkragar fylld, på plats och planterad med jordgubbar hemma hos oss. Blir liksom inte av mellan jobb, inspiration och regnskurar. Men sommarn har ju knappt hunnit börja än!Krya på dig och njut av kakan!kramkram=)

 5. Anneli: Lite synd om honom är det allt. Han väljer dock att hoppa upp i vagnen rätt ofta för en siesta när inte Astrid är hemma. Våran andra katt är stor och svart, han älskar att åka vagn. Kan till och med tänka sig en tur i hatt :).Tror att du har rätt, idéer mår bäst när de fått mogna lite!Tack!Designing good life – Sarah: De kan konsten att slappna av helt och hållet när de kommer till ro. Jag är mycket avis på det.Slå till på en kopp kaffe du, om jag gillat det hade jag gjort det samma. Trött var ordet!

 6. Lillstrumpan: Den står fortfarande i ugnen här hemma, men den ser mycket lovande ut :). Päron är mycket gott det med tycker jag.Lite tröstar det allt att veta att inte alla fått ordning än. Jag börjar känna lite panik över att saker och ting inte ska hinna växa till sig. Men det är ju som du säger, sommaren har inte kommit igång än. Vi hinner, Heja :).Tack!Kram Kram

 7. hej!Jag har givit dig en utmårkelse på min blogg! För att jag gillar din blogg så mycket! :)Sötaste kissen… Mina slåss om de mysigaste platserna i hemmet. Sonens säng, garderoberna och fåtöljerna i vardagsrummet.Det är verkligen skit när man är helpeppad och att det ska förstöras lika fort igen, som av regn!Kram pernilla

 8. Jag blir helt paralyserad när jag åker till plantskolan. Typ panikslagen. Hur ska jag välja? I vilken ände ska jag börja? Sist åkte jag hem utan en enda planta. Inte ens idéer fick jag med mig hem. Tror jag får anlita ett proffs till mina små rabatter…

 9. Pernilla: Men så snällt, Tusen Tack :).Våra två har sina “egna” platser, de gjorde upp några gånger när vi precis flyttat in så nu råder lugn på den punkten här hemma.Idag skiner solen och jag smider planer för morgondagen då jag ska sätta fart, i regn eller sol. Imorgon står jag på baksidan med händerna fulla med jord :).KramHallakulle bygger bo: Jag håller med dig, det finns för mycket. Av allt. Jag börjar med sånt som det sägs att man inte kan misslyckas med. Jag ska bygga mitt självförtroende i trädgåren är tanken. Gröna fingrar är målet om x-antal år. Proffs låter dock både lättare och snyggare i ett naffs det :).

 10. Åh den är en favorit i min familj. Finns i 7 sorters kakor, en väldigt “tummad” sida :)

 11. De får verkligen tåla de små kissarna, nerbäddade och kallade för bebisar vår lillstumpa försöker också bädda ner katten men lyckas sällan något vidare:). Mmm… spetskaka eller Sverigekaka som vi kallar den gör vi ofta men jag delar den på mitten och lägger smeten där och sen siktar jag över florsocker på toppen istället …umsLycka till med trädgården snart mycket snart blir det nog sommar på riktigt.Trevlig helg med eller utan sol!//Anne O

 12. MoaMajken: 7 sorters kakor är en otroligt användbar bakbok som kommit lite i skymundan för de nya stora. Ska plocka fram min också och baka några “tummade” redept i sommar :).Anne O: Ack ja, är de inte snabba nog så är risken att de blir nerbäddade … Tyfys eller digerdöden brukar de ha drabbats av här ;). Vår ena katt gillar de ju som jag nämde ovan, men denna är lite mindre intresserad. Han drar när det är nog.Men så gott det lät med att lägga smeten i mitten, safta upp den lite. Annars är det ju lätt att den blir torr dag 2. Nästa gång provar vi att göra den The Anne O – way :).Det samma önskar jag dig!

 13. Fin bild som alltid Helena! Underbart med tapeten i bakgrunden, så snygg bild!!åhh btw jag satte upp samma pip-tapet i min hall i helgen, inspirerad efter att ha varit hos dig och sett vad fint det blev i Astrids rum. Kom gärna och hälsa på, du skulle känna igen dig och känna dig som hemma här : )kramAnnelie

 14. Annelie: Jag gillar den då gamla dockvagen möter den nya tapeten. Det blev lite feeling liksom :).Jag har precis tittat på bilderna du skickat, så snyggt! Tapeten är illsöt så är det bara. Skulle vara mycket trevligt med ett besök, jag är säker på att jag skulle trivas som fisken i vattnet :).KramKram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *