Påskens bästa

Sockerbakade körsbärstomater

Dessa härliga sockerbakta körsbärstomater bjöd vi på till oxfilé i ugn, sparris och ungsrostad mandelpotatis när vi hade besök på långfredagen. Vi körde tomaterna lika länge som köttet och på lite lägre temperatur än i receptet ovan. Tomaterna blandades sedan ner i en sallad och den “piffade” oljan blev vinägretten. Alla gillade dem skarpt, även de som normalt inte äter tomater. Detta måste ni prova i vår!Receptet kommer från inspirerande Monika Ahlbergs kokbok om vårens menyer.

signature

6 comments

  1. Lät supergott!! Smart om man gör något i ugnen så tomaterna kan åka snålskjuts på värmen! Ett tips om du ändå köper körsbärstomater: skär en skiva av tomaten och lägg i en kruka med såjord. Förså inne och ställ sedan längs en solvägg/växthus/inglasat uterum med många soltimmar och vattna så har du körsbärstomater i september!Kram kram//Victoria

  2. Mmm låter jättegott det ska jag absolut testa. En tomatfavorit här i huset som du tippsat om förut är annars salladen med olika tomater och mangold men nu kanske vi får en ny favvis:) Tack så mycket och en trevlig helg!

  3. Alla: Absolut, Detta måste ni testa. Sååå gott :).Victoria: Jag tänkte faktiskt ge mig på tomater i år så nu måste jag ju prova ditt tips. Låter lite som trolleri :). Tack för fint tips :).Anne O: Den andra salladen till grillat, Aj Aj det är sommar det :).En riktigtfin start på veckan önskar jag dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *