Granatäpple.

Granatäpple

Efter att jag läst spaltmeter om hur nyttigt det är med granatäpplen så köpte jag min första på Citygross idag. Väl hemma så berättade jag för alla som ville lyssna om mitt inköp. Men så kom den, frågan om vad jag ska ha den till? Hur ska den ätas? Jag får erkänna färg igen, Jag har ingen aning. Vet ni?

signature

22 comments

 1. Känn efter så den inte är för hård (omogen), dela den på mitten, gröp ur kärnorna, ät med kärnorna med sked ur en skål eller blanda i en fruktsallad el sallad. Passar utmärkt bara med apelsinskivor ex. MUMS!

 2. Banka ur kärnorna och blanda i en sallad, krispigt och rätt gott. Men ärligt talat är det mer snyggt än gott. Fast se upp för saften i grantäpplet färgar. Lycka till!Eva

 3. Säger som de tidigare här: ta ut kärnorna – lite svårt – gärna i diskhon för det stänker en del färg, som är svår att få bort från kläder. Lägg i en lufttätt burk och ät med yogurt. Så gott och nyttigt! Enjoy!

 4. Granatäpple är väldigt friskt och gott! Jag brukar använda det i sallader, som garnering på bakverk och i filen på morgonen. Hoppas du hittar något användningssätt som du gillar!

 5. Vi har ofta granatäpple i sallader det är dekorativt och ger en uppfriskande smak. Jag brukar banka den mot bänken eller med ett knivskaft så “kärnorna” lossnar sen är det bara (??) att peta ur med en sked, dock lite pilligt och rinnigt men väl värt tycker vi.Good Luck.

 6. Älskar granatäpple och äter så mycket jag bara kan komma över.Brukar dela den från toppen till botten och bryta upp den, sen pillar jag loss “fröna” med fingrarna.På det sättet får jag ur så mycket som möjligt av de små guldkornen utan att de går sönder och blir till saft.Ta inte med nått av det vita, det är bara beskt.Toppen med keso, att strö i sallad, till fruktsallad, att strö över tex frosting på muffins osvOch naturligtvis god som den är.

 7. Granatäpplen är så goda. Jag brukar äta det som det är bara. Dela på hälften och ät med händerna. Min son på 3 år älskar det med och han klarar av att äta själv. :)Annars lämpar det sig bra som dekoration till efterätter. Kolla min risgrynsdessert på bloggen idag, där jag garnerat med granatäpple. Det heter Nar på turkiska. Jag drack även färsktpressat Nar-juice i somras. Hur gott som helst. Mums…..

 8. V pratade om granatäpplen på lunchen idag och fick ett tips:Ta ut kärnorna undervatten, så slipper man fläckar och skalet flyter tydligen upp så man slipper det med.Smaklig spis!

 9. Hej! Rulla den först mot diskbänken tex skär den mitt itu och gröp ur kärnorna..lättare om man gör det i en skål med vatten, för fruktsaften är väldigt röd!! Jag äter den i sallader, på yougurt, på glass, i vissa maträtter eller bara som den är..man kan ven pressa ur fruktsaften och dricka den..anses hålla huden ung:)Kram

 10. Som en del redan har sagt. Banka eller rulla den hårt mot diskbänken först. Det gör att kärnorna lossnar lite. Gröp ur kärnorna. Ha dem i sallad, fruktsallad eller ät dem som dem är. De är hårda. Saften färgar.NYTTIGT NYTTIGT!

 11. Granatäpple är så gott bara enkelt.. men som många nämnt så akta för att få det på kläderna för det sitter :)Perfekt frukat att sitta o pilla med om man är lite gottesugen :)Ha en fin dag!

 12. Alla: Tusen Tack för alla tips! Jag inser att den jag köpt inte var mogen riktigt än då den är tämligen hård så en ny ska inhandlas idag. Imorgon blir det sallad med granatäpple :). Efter det provar vi oss fram med hjälp av Era härliga tips!?

 13. försök att liksom vända skalet ut-och-in innan du pillar loss kärnona. jag gjorde misstaget till nyår att gräva ut kärnor med sked, men då får man med mycket av det vita som är svårt att pilla bort. lyckatill!

 14. Granatäpple är favoritfrukten hemma hos oss, vi äter minst tre stycken varje kväll nu när de är som godast. Dyrt blir det…Det godaste bakverket jag vet är en mörk chokladmousse-tårta som läggs i frysen över natten. Vid servering river man vit choklad över och sen strösslar man MASSOR av granatäpple över. Mmmmmmm!!!!:)

 15. Hej på er alla,ett litet tips som jag lärt frugan min,dela äpplet i 4 bit,plocka ut kärrnorna,,lägg dom sedan i en bra potatis press,o pressa ut saften,o ni får ett glas jätte bra liten drink till frukost,mvh,kjell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *