Gör din egen [del 7]

Gör din egen [del 7]Det var länge sedan jag tipsade om något under “Gör din egen” kategorin, hög tid med andra ord. Nyposoppa är något som jag passerat snabbt när jag handlat, jag har fått för mig att det är mycket socker i det. Jag minns nämligen en gång i skolan när de ställde upp olika produkter och sedan la sockerbitar framför dem för att redovisa sockerinnehållet. Den gången hade nyponsoppa fler sockerbitar än Cola. Om så är fallet ska jag låta vara osagt, men resultatet har stannat kvar hos mig så jag har avstått att ge Astrid det. Men för ett tag sedan så var hon hos en kompis och där fick de nyponsoppa med vaniljglass och biskvier till efterrätt. Vansinnigt gott enligt dottern, – Vi måste också köpa! Men istället för att köpa färdig köpte jag Nyponskalsmjöl och gjorde denna soppa istället:Gör din egen nyponsoppa.Och visst är det så, det ÄR vansinnigt gott precis som Astrid sa. Minnen från barndomen gör sig snabbt påmind och man inser att: Jo, nyponsoppa har saknats mig :). Här hittar ni receptet och här finns fler tips på vad du kan göra med Nyponskalsmjölet. Gott, superlätt att göra och dansande full av c-vitaminer. Rekomenderas varmt![Jag hittade Nyponskalsmjölet på Citygross i hälsohyllan]

signature

9 comments

 1. Åh vilket tips:9 Jag vet att man kan plocka nypon och torka dom i ugnen för att sedan koka upp dem med socker och på så sätt få sin egen nyponsoppa..men detta ska jag absolut testa:) Ha en fin dag Kram Mia

 2. Mia: Absolut, man kan gå hela vägen från nypon till soppa om man har orken och nyponen. Tyvärr saknar jag båda :(. Så tack och lov för nyponskalmjölet :).

  Det samma önskar jag dig!

  Kram

 3. Oj, vad gott det lät. Älskar dina små hopknåpade kollage! Jag vill också ha en “bi-etikett” och ett bi som flyger i “volter”, var kan jag hitta dem? Vore jättetacksam för svar, jag håller på att “scrappa” sommarens bilder och det skulle passa perfekt. Tackar på förhand!

 4. Monia: Tack tack :).

  Flisans mamma: Det finns på Hälsokost om man inte hittar det i sin matvarubutik. Jag köpte mitt på City Gross.

  Linruz: Jamen gör det :).

  Kram

  Eva: Ledsen att inte kunna komma med några bra tips på var du hittar bi & etikett, jag har totalt glömt var de kommer i från :(. Jag hoppas att du hittar liknande efter lite googling.

  Lycka till!

  Erica: Så glad jag blir Tusen Tack :). Visst är det härligt med mat!

  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *