Nu trilskas du M!

 Astrid som nu går i första klass blir äldre och visare för varje minut känns det som. Samtidigt som behovet att vara liten igen gör sig påmind då och då. Inte helt lätt med andra ord. Jag gör vad jag kan för att underlätta för oss båda, jämkar och låter henne få som hon önskar när det är rimligt. När det kommer till frågan om sjal i skolan, finner jag det dock rimligt att säga Nej. Jag har två argument till detta:1. Astrid springer omkring rasterna igenom och när hon inte springer, ja då klättrar hon. Hur lätt som helst att fastna och göra sig illa.2. På anslagstavlan i skolan står det “Nu hoppar lössen igen”, och kan vi undvika löss i alla fall lite genom att inte byta sjalar på rasterna. Jamen då tycker jag vi gör det.Astrid tycker att jag är trilskas och är vrång i frågan, och det kanske jag är. Men min magkänsla säger mig att detta är ingen god idé just nu.Vad tycker ni? Sjal eller inte på en vild soon to be 7 – åring?

signature

17 comments

 1. Kanske ni kan komma överens om att ta det lite längre fram under skolåret?Tror inte att min tjej hade “snyggsjal” förrän vid 10 års ålder… men vanlig halsduk istoppad i jackan har det nog varit tidigare../M

 2. Ja du, här uppe i norr är vi gladare ju mer kläder barnen tar på sig… Diskussionerna just nu handlar om huruvida man ska ha täckbyxor på sig till skolan och under rasterna när man är 10. Mamman säger JA, sonen säger NEJ. Mamman vinner dock på mornarna men antar att täckbyxorna hänger fint på kroken inne i skolan under rasterna.

 3. Minks: Att skjuta upp problemet känns som det enda rätta just nu ja precis som du är inne på. Suck! Halsduk modell kortare har vi kört här också, men dessa sjalar viras ju minst ett varv. Det känns otäckt tycker jag. Tio låter mycket klokt och bra. Lo: Fint. Tack!Blondetty: Så roligt, varmt välkommen hit :).Mamma i huset: Kan förstå den linjen också, absolut. Här funkar täckbyxor förvisso fortfarande då hon älskar att åla runt i snön. Värre är det med mössa de mornarna det är under noll på termometern. Mössa på så länge mamma eller pappa är kvar sedan blir den liggandes på hyllan. Suck där med! ;).

 4. Haft samma diskussion här. Med sjuåriga sonen. Vi har sagt nej. Med samma motivering som du. På vintern är det fuskkrage under jackan som gäller. Av samma anledning. Men jag gissar att fuskkragen ligger på hyllan precis som mössa och termobyxorna.

 5. Tänk vad lätt det hade varit om de alltid hade fått gå runt nakna. ALLA våra diskutioner handlar om kläder jusn nu (Min tjej är 5,1/2 år). De är fula, korviga, osköna och nämde jag FUUUULA!Förstår inte att det är så svårt. Är det kallt klär man på sig, är det varmare klär man av sig. Säger mamma nej, så är det nej! SUCK!Du gör helt rätt!Lycka till!KramTina

 6. Smile: Det är nog en risk vi får ta, att vi i år ger dem riktiga hyllvärmare alltså :).

  Tina: Ja tänk så myckte tjafs och tanda gnissel vi sluppit om så vore. Haha, ja att det ska vara så himla svårt att klä sig efter väder. Att gå från sommar till höst är snudd på ett straff i deras bok. Jacka? Nej tack jag tar min munkis! Well …

  Jag önskar dig det samma med dina bestyr med dottern :).

  Kram

  Johanna: Heja oss & fuskpolo rules!

 7. Intressant, min Tuva 7 år, tjatade om sjal och fick en. Hon har den ibland, men jag har inte tänkt på risker med att fastna, kanske för att de inte leker sådana lekar på skolan, till och med lille Felix 5 år ville ha en sjal och fick det, men jag tror inte att han har den på sig annat än till och från skolan. Men det gav mig ett argument att inte låta dem ha dem till skolan. Kläder är ett gissel, men jag låter dem vara med och välja och då använder de kläderna vilket är huvudsaken, helst nu när snön har kommit!

 8. Hejsan!Har smygit omkring på din blogg (den är underbar!) ett längre tag utan att göramig till känna men nu…Vår 7-åriga kille kör med sjal i skolan. Knyter den löst, ifall han skulle fastna, och löss får man bara. Tack och lov har vi inte haft det hittills (peppar, peppar). Man ska inte vara rädd för det utan får man det, så får man ta det problemet den dagen ;)Trevlig helg!

 9. Min dotter är lika gammal och har ofta sjal istället för halsduk kalla dagar. Har inte tänkt på stryprisken faktiskt. Hon är också väldigt klättrig, springig och hänga i knävecken-ig ;-) Ngt måste de ju ha att värma halsen med. Kanske borde inhandla en fuskpolo men risken är att hon tycker det är för småbarnsaktigt..hon är ju så himla stor nu…tycker hon..Löss går på dotterns skola med. Mina barn har aldrig fått det trots att det gått tidigare men nu känns det rätt nära då Ebbas bästis haft det i veckan :-( (hjääälp!!). Hoppas vi slipper undan.Ha en fortsatt bra lördagkväll!

 10. Kristina: Hade det inte varit för att dottern älskar att klättra så hade jag kanske inte heller funderat så mycket kring sjal, men det är snudd på allt hon gör om dagarna. Och jag tycker absolut att hon ska fortsätta göra så, sjal kan hon få sedan. Men inte köra dessa faser samtidigt :). I övrigt låter jag henne också bestämma mycket i valet av kläder, säger bara till om det blivit helt på tok,Ou: Så trevligt att du skriver en rad, det gör mig alltid så glad att höra från er som läser mina inlägg :).Visst har du rätt i att man inte ska oroa sig för sånt som inte hänt, Men jag är ju sån. Jag ser faror i det mesta, det är till både för och nackdelar. Speciellt för Astrid :). Vi har slutit fred här hemma, vi kör utan sjal ett tag till och det låter som att vi är eniga. Jippi!Löss, ryyyyys! Må de inte hoppas hos oss på länge länge.Nina: Rys x 2 ;). Trevlig söndag!Skönt Hemma: Som tur är också ja :).Louise: Visst är det så, något måste de ju ha de små (stora) klättrarna också. Vi kör fuskpolo i år så får vi överväga igen nästa år och se hur det ser ut då. I år kan jag inte ge mig känner jag.Oj, det var löss på nära håll det ja. Hoppas att ni slipper, håller en tumme för det :).Trevlig söndagskväll!

 11. Absolut sjal! Min snart 8-åring har haft det ungefär hela tiden i ett år. Hon är så nöjd och jag tycker det är snyggt. Men inte knyter de, utan virar den runt halsen. Nej, jag tror inte att man stryps av det. Sin första fick hon av storkusinen. Tack för klädlänken till bonaparte. Mycket fint!

 12. Absolut inte sjal på en 7-åring!! Har själv en liten 7-årig tjej, som går i ettan. Händer så lätt en olycka. Önskar att fler föräldrar var vettiga så skulle färre olyckor hända barnen och vi skulle slippa dessa löss! Har själva aldrig fått löss, men så är vi superföriktiga och har lärt våra döttrar hur de ska undvika att få löss…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *