Rabarber – Äpplen

Linda Skugges rabarberpaj, blir äppelpaj.Hela min familj, tror till och med hela min släkt är helt galna i Linda Skugges rabarberpaj. Vi har gjort den om och om igen sedan hon hade receptet i en blogg för några år sedan. Visst stämmer det att saker är godast när man får längta efter dem och inte låter sig frestas för ofta. Förra året blev dock väntan för lång redan på hösten så då gjorde vi om rabarberpajen till en guda god äppelpaj istället. Vi gör som så att vi byter ut rabarbern i receptet mot ca 5-6 st äpplen, lite beroende på storlek. Skalar dem och skär dem i klyftor/bitar. Blandar lite kanel och socker och blandar äpplena med det. Sedan är det bara att köra på efter Lindas recept. Helt sjukt gott alltså :).Servera med hemgjord vaniljsås. Hallelulja!Bild: Eget collage med äpple från istock.com.

signature

12 comments

  1. * Välkommen till invigningshelgen på http://www.lillavira.se * Vi öppnar sveriges första onelet* för baby och barn. Här finns det en vara per dag, till lägre priser än de rekommenderade.Alla som lägger gör en beställning mellan 1-4 oktober är med i en utlottning om ett presentkort på 200 kr på Lilla Vira.Varmt välkommen!/ Pernilla

  2. Detta låter ljuvligt! Ovanligt med grädde i ett sådant recept säkert det som är hemligheten, måste testa! Synd att det bara är jag som äter sötsaker hemma hos oss…

  3. Tack för tipset, jag bakade den i fredags och den var väldigt god. Dock undrar jag lite om “knäckigheten”. Hur knäckig ska den bli? Jag hade sett fram emot att det skulle bli just knäckig, men “knäcket” var fortfarande mjuk efter 30 minuter. Kram Malin

  4. Ylva: Kan vara grädden som är hemligheten ja. Se det som vilken tur att det bara är Jag som äter sötsaker här, Mer till mig de gånger det bjuds :).Isan: Härligt, hoppas den smakade :).Malin: Jag gillar den lite mer knäckig, men har märkt att det är lite olika hur den blir. Ibland blir den knäckig snabbt, och ibland blir den det bara i kanterna. Vad jag gjort och inte dessa gånger vet jag inte. Men håll koll i ugnen och låt den stå inne lite längre nästa gång (Om det blir en sådan vill säga).Lycka till!KramLilla Vira & Johanna: Tackar så mycket! Kram

  5. Jag har testat den nu, och den var fantastisk! Men krävde lite extra gräddning för att inte var för smetig. Tror man med födel kan göra den i en vid form så den inte blir så djup.

  6. Ylva: Härligt :). Jag tror det samma, inte för att tanken slagit mig riktigt förens nu Men vår pajform är av det vida slaget och det funkar finemang i den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *