13 augusti

Njut en smulaIdag är det lojt här hemma minst sagt, vi är alla trötta men glada efter att ha spenderat dagen igår med släktingar som annars bor på tok för lång bort. Det gäller att umgås riktigt när tillfälle ges. Jag beslutade mig efter modigt övervägande att släppa på prestigen som värdinna och köra enklast tänkbara, här skulle umgås inte stås vid spisen och disken hela kvällen. Så vi grillade burgare och korv som serverade med massor av tillbehör på papptallrikar. Drack gjorde vi ur plastglas. Jag våndades innan men det var ju hur praktiskt som helst, kanske inget jag kommer att inför på alla mina bjudningar framöver men en sensommar kväll med grill gick det fint :).1. Den absolut vanligaste frågan jag får på mejlen (förutom fonts) är var jag köpt termosarna som står i vårat köksfönster. De kommer från Dollarstore och kostade 20 kr styck när jag köpte dem för något år sedan. De finns fortfarande kvar såg jag häromdagen då jag svängde förbi och köpte Hello Kitty isglassar, men om det är samma pris törs jag inte lova.2. Det har varit kris med vaser här hemma under lång tid så under våren har jag köpt på mig några stycken nya Denna är en av mina favoriter och den fyndades härom dagen för några tior på Plantagen. (Skynda fynda ty det kommer nästan på pricken lika från ett annat företag i höst men den vasen kommer att kosta bra mycket mer :).3. Jag besökte min första loppis i sommar. Jag hittade inte så mycket skoj just på den, men denna söta gräddsnipa för 15 kr fick följa med hem. Just asiatiska motiv har jag ett sug efter just nu. Tror att detta kan vara början på en ny samling.4. Butiken Anyhow är en av de snyggaste i sitt slag. Jag har ofta besökt sidan, men det var först förra veckan som jag hadlade där för första gången. Fatet med guldtexten Eat me är illsöt och till helgen ska det fyllas med praliner. Yum!5. Som sagt det var en enkla linjen igår så till kaffet blev det små browniesbitar a´la Nigella samt chokladbollar a`la Monika Ahlberg. De har lite vuxnare smak och påminner om Irish coffee enligt min svåger. (Jag kan tänka mig att de med fördel kan spetsas med lite starkare dryck för att göra dem än mer delikata).Chokladbollar a`la Monika125 g rumsvarmt smör1 dl ljust muscovadosocker eller strösocker2 msk ljus sirap5 1/2 dl havregryn2 msk kallt starkt kaffe1 tsk vaniljsocker2 msk kakaoBlanda alla ingredienserna ordentlig. Forma sedan till bollar och rulla dem i pärlsocker och/eller kokos. Försvinnande goda blev de, idag fanns det endast 3 stycken kvar och det var BARA för att de av någon anledning blivit kvar i lådan i kylen :).Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

9 comments

  1. Stämmningsfullt / En bit av oss: Ett mycket förnämligt pris från en inte lika förnämlig butik. Om man bortser från lite köksprylar så är den inte mycket att sakna ;).

  2. EN sån fin termos hade jag som älskar körsbärsblommor velat ha. Jag tror att mina föräldrar har en servis med de asiatiska mönstret som din gräddsnipa har. Kul att se den hos dig också. Den är så söt!

  3. Maja: Ja den är både smyckad och enkel på samma gång. Må den hålla länge :).Juliana: Det fanns serviser på denna loppis med, men tror du jag slog till? Icke! Det får bli nästa sommars projekt det. Termosen är mycket söt, hoppas du hittar en egen :).Elin – Ett hus till oss: Tack så mycket :).Skönt Hemma: Happy shopping :).Linruz: Mmm, det var riktigt gott måste jag säga :). Det samma önskar jag dig!Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *