Grönt & Gott

Grönt & GottDetta recept, eller i alla fall nästan detta  recept har jag haft med på bloggen tidigare Men det är så ljuvligt gott att röran förtjänar ett inlägg till. Grön ärtpuré är otroligt lätt att göra och passar till så mycket så har ni inte provat det än, Gör det!Grön Ärtpuré [4 port]250 g ärtor (gärna petit varianten)1 vitlöksklyfta1 dl creme fraiche1 dl riven parmesanost (fint riven)salt & pepparKoka ärtorna enligt paketet och häll sedan av vattnet. Skala en vitlök och riv den sedan rakt ner i ärtorna. Blanda i creme fraich och mixa till en slät och fin purè. Hetta upp röran snabbt i kastrulen igen och tillsätt parmesanosten. Rör tills osten smällt och smaka sedan av med salt och peppar. Häll upp röran i en skål och toppa med lite raps eller olivolja samt lite flingsalt. Jag är just nu smått besatt av flingsalt med chilismak så jag väljer oftast det.Passar galant till fisk, kyckling eller som topping på en macka med mozzarella. Mums :).Bild: Eget collage med bilder från istock.com, falksalt.se samt arvidnordquist.se.

signature

5 comments

  1. Det här MÅSTE jag testa. Flingsalt med smak är ju så gott. Har du sett de i 4-pack som de sålde på IKEA tidigare, himla bra för då fick man ju lite av olika smaker. Ha det gott./Anne O

  2. Tack för en underbar och färgstark blogg.har varit här ett par gånger nu och jag kommer att återkomma.Carina

  3. Testade ärtpurén idag. det var jättegott! Serverades som tillbehör till bulgurröra med fetaost och soltorkade tomat. Tackar för tipset!

  4. har just ögnat igenom inne hos dig. trevliga inlägg med vackra bilder. Ärtsås receptet skrev jag ut för att lägga i min samlig “ska göra”. Åsa

  5. Anne O: Hoppas du hunnit njuta lite ärtpuré vid det här laget :). Tyvärr så har jag inte sett något salt på Ikea på länge. Vi håller tummen för att det återkommer snart igen. För det är onekligen smart med olika smaker. Just nu har jag en stapel med olika från Falksalt.Ha det så fint!Carina: Tack så mycket snälla du. Händer inte så mycket här just nu, men kika in när du har vägarna förbi. Semestern varar som vi alla vet inte för alltid :).Annica: Härligt att du gillade receptet. Låter jättegott med bulgurröra, den ska jag tipsa min mamma om. Hon är mycket förtjust i bulgur.Åsa: Så roligt att du hittade något du gillade, varmt välkommen tillbaka och hoppas att ärtpurén smakar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *