Gör din egen [del 1]

Gör din egen [del 1]

Det finns inte mycket som slår Tacos på fingrarna anser jag. Urgott i vanlig tappning, som pizzatopping och paj. Mix & Match allt blir jättegott. Bara ett problem, man blir ju så in i bängen törstig efteråt. Man får förmoda att det beror på div E-ämnen samt en stor dos salt. Jag provade därför att göra min egen mix i helgen efter ett recept jag fått av en kompis. Detta recept blir lika mycket som två påsar mix från butiken.

Tacokrydda

2 tsk salt, 2 tsk vitlökspulver, 2 tsk chilipulver, 2 tsk spiskummin, 2 tsk lökpulver, 2 krm cayennepeppar, 1 msk paprikapulver, 1 msk oregano, 2 tsk maizenamjöl. Blanda alla ingredienser och förvara mixen i en burk med lock. Hur lätt som helst med andra ord.

Denna mix smakar i stort sätt som den vanliga man köper, men lite lenare och mildare i smaken. Och det bästa av allt, jag var inte lika törstig på kvällen :).  Prova ni med nästa gång det vankas tacos där hemma!

signature

9 comments

  1. Tack! för tipset. blev så inspirerad när jag såg “Niclas mat” och han gjorde tacos helt från grunden. Ska prova det någon gång när jag har tid över. Fram tills dess måste jag nog tragiskt nog stå ut med tillsatserna. Vi kanske blir självlysande när vi dör??

  2. Mia: Så bra, hoppas ni gillar :).KramAnne, anness: Perfa, lycka till :).Carina: Så bra, då är tacomiddagen nära med andra ord :)Victoria: Samma här, går ju att variera i oändlighet. Mums :).pjöllermaja: Samma här, det var med det programmet nyfikenheten började. Det går supersnabbt att röra ihop kryddorna, endast 5 min topp. Haha, well det vill vi ju undvika inte sant ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *