Sparris

I Adore Asparagus!När Astrid var ca 1 år åkte hela familjen till Gran Canaria för att lapa sol, slappa och äta god mat. Det där med god mat är ju för visso inte så lätt att finna i turiststråken där restaurangägarna tror att allt vi vill ha är what ever bara det är friterat. Vi tröttnade som vanligt på detta efter några dagar och letade oss upp i bergen och besökte en restaurang som vi blivit rekomenderad av ett annat par som bodde på hotellet. Nu minns jag tyvärr inte vad den hette, men jag minns maten. Till förrätt fick vi vit sparris med skirat smör och några droppar tryffelolja. Mycket skeptiskt tittade jag på denna tallrik och gjorde mig redo för att T U G G A, ni vet så där som man får göra med den vita sparrisen på burk här hemma. Man tuggar tills det bara är en boll med trådar kvar som man diskret lägger på kanten på sin tallrik. Denna gång behävde jag knappt tugga, denna sparris var så len att den nästan föll sönder i munnen. Det var en av mina topp 10 favoritmåltider genom tiderna. Efter denna resa äter vi ofta sparris här hemma, aldrig på burk och oftast är den grön med året om njuter vi och minns tillbaka till den vita sparrisen med skirat smör och tryffelolja.Nu när det snart är dax att börja köpa sin sparris på torget igen så har jag letat reda på lite nya sätt att tillaga den på. Så gillar ni sparris, häng på! Grillad sparrisGrön sparris med bacon och krassePotatis och sparrissalladBalsamicomarinerad sparris med lax och parmesanFavoriter sedan tidigare: Leilas Sparris CarbonaraVår sommarsalladHet lax med svamprisottoLyxig kycklingrätt med grillade primörerBild: Eget collage med bild från favoriten thefoodloop.com. Den illrosa snöret i gummi är perfekt hjälpmedel när man kokar sparris.

signature

16 comments

 1. Hej! Vad härligt det är att ha sådana minnen man känner smaken i munnen och känslan sitter kvar såå länge och man kan ta upp dem när man sen är hemma i vardagen flera år efteråt – det kallar jag ett gott minne. Här ska testas lite nya sparrisrecept och en lunchtripp till stadens torg får det allt bli om en stund. Ha en underbar dag i vårsolen.

 2. Den balsamicomarinerade sparrisen gjorde jag nu i påsk, och den var helt suverän!! Ditt matminne lät verkligen gott, tråkigt att du inte kommer ihåg namnet på restaurangen, för bra restaurangtips behövs verkligen om man åker till Gran Canaria…

 3. Ännu en sparrisälskare väljer att slänga in en kommentar. Leilas Sparris Carbonara är UNDERBART god och enkel, perfekt till fredagsmyset! :)

 4. ..naturligtvis blev det ingen sparris blev helt felmanövrerad av solens värme och ditt inlägg men det fanns mycket annat smarrigt och promisen gjorde ändå gott..:):)

 5. Alla: Heja alla oss sparrisälskare, vi hoppas att den svenska snart är på plats så vi kan njuta av den på riktigt :).

  Ampa: Lyllos er som njuter av solen här är det ack så grått. Lite till får vi vänta på sparrisen, men som sagt det finns mycket annat gott att handla på torgen nu :).

  Malena: Härligt att höra, jag är så sugen på att prova det själv också. Blir kanske till helgen med lite osvensk sparris. Funkar det med :).

  Jag bannar mig själv att jag inte skrev upp vad den hette, grejen är nämligen den att det ligger tre bredvid varandra och det är den i mitten man ska välja. men vägen dit, jag den har jag lyckats glömma. Sniff!

 6. Sparris är jättegott, men kisset får en sån underlig doft efter det, helt sjukt egentligen :) det var min gynekolog som sa det till mig, för jag var så orolig för att det luktade konstigt ibland när jag pinkade, -Hade du inte ätit sparris då! frågade hon…och det hade jag haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *