Äntligen en krubba

JulkrubbaIdag är det 56 dagar kvar till julafton och det firade vi med att köpa en julkrubba på Village  när vi gjorde stan Astrid, mormor och jag. Jag har tittat på krubbor under några år eftersom jag tycker att det hör till att ha dem framme under julen. Denna variant passade oss perfekt, enkel men med ett tydligt budskap. Både katterna och Astrid blev yra av lycka när den plockades upp för inspektion för en stund sedan. Detta bådar inte gott, jag funderar på att köpa häftkuddar och häfta fast hela den välsignade skaran när det blir så dax :). Är man ledig ska man inte sitta framför datorn, ryter dottern så snart jag närmar mig den. Och  visst har hon rätt, men är man van att blogga då är det svårt att hålla sig borta. Bloggabstinens råder således i det lilla radhuset ;).Fotografi: Helena – En mammas dag. 

signature

20 comments

 1. Den julkrubban är riktigt, riktigt fin. Enkel, tidlös. Inte så prålig. Me like :) Har sneglat på den på Village. Hög vill-ha kvot!Ha en bra dag!Ulli

 2. Helt underbar, den vill jag också ha! Men undra om inte dottern kommer gilla oskar & ellens supersöta julkrubba bättre, såg på http://www.likasom.com Där behövs inget häftkludd i botten som sitter på en hel del saker här hemma också

 3. Linda: Ja, visst är den fin.bagateller: Jag har inte så många fler tips tyvärr, jag såg ett urfint i Stockholm för några år sedan men vet inte vilken tillverkare som stod bakom det. Oftast så blir de lite för mycket när det kommer till jul krubbor, men denna var ok :).Ulli: Det är just det lite avskalade som jag gillar med denna :)En riktigt fin dag önskar jag dig med!Elin: Den från Oskar & Ellen hade jag köpt om Astrid varit lite mindre, sötare får man leta :).

 4. Men en så ljuvlig krubba. Jag var ju inne på Village härom dagen men då såg jag den inte. De kanske inte har plockat fram den än?! Jättefin var den i varje fall. kram, kram.

 5. Hejsan!Julkrubban är ju superfin, de har mycket fint på Village synd bara att närmsta Village är 10 mil bort. Oreganokycklingen är vår standardmiddag om vi vill ha det lite festligt snabbt, supergott!Ha en bra dag!Ulrika

 6. Vad enkel och fin! I like!När jag var liten brukade mamma låna hem en krubba från sitt jobb (lekis, som det hette då. ;)) över jullovet. Det var lycka för mej! Jag lekte och lekte med krubban. Den var dock an aaaaaaning pråligare än denna. ;) Men ett fint minne att tänka tillbaka på. ;)

 7. Malin: Jag har letat lite på nätet nu, men tyvärr har jag inte lyckats hitta någon butik på nätet som säljer krubborna. Men ring till deras kuntjänst och hör med dem, de är så glada och trevliga och kan säkert hjälpa dig :).Lycka tillBodil: Jag tror att de packade upp dessa här i Gävle nu i veckan så de är säkert på G i din butik också. Håll lite utkik, så håller jag tummen :).KramUlrika: Så var det här innan också, de var på tok för långt att åka för lite shopping. Det är en fin butik med många roliga saker, hoppas att den dyker upp i din hemstad också snart.Jamen visst är den där kycklingrätten fab, Love it :).Happy HalloweenAlmon: Ja den är mycket enkel, det är nog det som gör den fin tror jag :). Låter lite som den krubban jag växte upp med, tror att den kom från en skola från börja. Prålig, men ack så älskad :).Ann – kristin: Skynda fynda :).Jellon: Ja, vi längtar alla här hemma tills vi får ställa fram dem på riktigt. De har lyckats bra här Serholt.

 8. Superfin julkrubba som nu även ligger i en påse från Village här hemma och väntar… Kunde inte motstå den då jag letat många år!KOmmer att bli dyrt att gå in på VIllage nu ett tag när alla julsaker kommer upp upptäckte jag snabbt ;)

 9. saravillfara: Det var precis det som jag föll för, enkelheten.Eva: Så roligt att vi var fler som föll för Villages enkla julkrubba :) Jag håller med dig, detta kan komma att bli en dyr jul om man ska falla till föga för allt fint Village har att erbjuda denna ju. För att inte tala om Indiska och Sia … ;).

 10. Åh, tack för tipset om julkrubba! Jag har länge önskat en men aldrig hittat en fin – förrän nu. I kassen framför mig har jag nu ett eget ex och jag blir glad fast den inte ens är uppställd. :)Får jag låna din bild till min blogg, med hänvisning hit?

 11. Loppran: Så roligt att du också fyndat en fin krubba. Jag håller med dig, man blir så glad av den :). Absolut får du låna bilden.

 12. A wonderful article…. this is just what I needed to read today. Thanks for describing the way you work and how you structure your writing projects. I’ll go read that article now.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *