Dagens lunch

Kyckling med feta och chilifruktMatinspirationen har gått på halvfart här hemma ett tag, men med nya nummret av LagaLätt så är vi på banan i alla fall några veckor igen. Detta åt jag till exempel till lunch :).Kyckling med feta och chilifrukt [4 port]3 dl basmatiris2 röda lökar1 röd chilifrukt4 kycklingfiléer1+1 msk olivolja1/2 tsk salt1 krm svartpeppar150 g färsk spenat100 g fetaost1. Koka riset. 2. Skala och skiva löken tunnt. Kärna ur och hacka chilifrukten. 3. Skär kycklingen i sneda cm-tjocka bitar. 4. Stek kycklingen i 1 msk olja på hög värme ca 5 min. Lägg åt sidan och stek löken och chilin i 1 msk olivolja någon minut. Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan och salta & peppra. 5. Vänd ner spenaten och smula över fetaosten och servera med riset. Mums!Idag släpps Nigella Express – Gott och Snabbt på svenska, jag hoppas att den ska inspirera till en trevlig mathöst här hemma. Imorgon släpps även Nigella Christmas i england, men den får vänta ett tag till.

signature

5 comments

  1. Lo: Jo det blev kanske lite överambitiöst idag, men lunchen var urgod och det som blev kvar blir finfin middag till Johan & Astrid :).

  2. Min melodi från kyckling till chili och alla övriga ingridienser den här ska avsmakas så fort tillfälle ges. Tack för dina middag/lunchtips den kategorin har varit till stor hjälp under senaste veckornas matplanerande.

  3. Ellas Inspiartion: Och mycket smarrig är det ;).KramAmpa: Jättegott och dessutom snabbt lagat. Jag tackar tidningen LagaLätt för många goda middagar här hemma :). Så roligt att du hittade lite recept som du gillade. Det är svårast på hösten tycker jag, man är fortfarande kvar i sommarens lunk, men nu krävs det lite mer mat i magen för att man ska känna sig nöjd och belåten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *