Köksfönstret

Vårat köksfönsterBilden är lite mörk, men jag hoppas att ni ser lite av hur det ser ut i alla fall. Jag skulle nämligen vilja ha lite tips på hur man kan dölja den fula mörka listen mitt på fönstret på insidan. Mina egna förslag har nämligen ratats som ogenomförbara på löpande band och därför vänder jag mig till Er, proffstipsarna! Problemet är att listen sitter fast på yttersidan och börjar man pilla med den så är jag rädd att det ser ännu värre ut (om det nu är möjligt), så jag tänkte då att – Jamen vi sätter en vit list på insidan då så är problemet löst! Icke, eller jo men bara om man står en bit ifrån. Står man vid fönstret eller vid diskbänken, då blir det knas.  Hjälp :)!Idag är även sista dagen att Tipsa & Tävla här!Foto: Helena – En mammas dag

signature

17 comments

 1. Är listen ett spröjs från utsidan? Tänker att om man sätter en avdelare på spröjset så att det blir som två små rutor upptill så skulle det nog se fint ut. Hade man sedan kunna måla dem vita hade det ju varit extra bra. Svårt att förklara hur jag menar… men om du tänker dig spröjset som ett uppånervänt T…

 2. Jag tänkte på en halvgenomskinlig film eller transparent tyg som du fäster på en list eller spänner upp på ett band och fäster i höjd med utsidanlisten. Blir lite insynsskydd på köpet – om ni nu vill ha det att blommorna ändå får ljus.Fotofilm finns på Designtorget bland annat.

 3. Sådana där lister satt på mina fönster i min gamla lägenhet. Efter lite pill lyckades jag ta bort dem helt och hållet. De hade liksom ingen riktig funktion … Vet inte hur det är hos er, men prova… En del påstår att det är “blåsskydd”./ mon amie

 4. Man kan dela av fönstret med en hylla som man kan sätta lite kryddväxter på.Även om hyllan sätts lägre kan detta nog förvilla bort listen.

 5. Johi: Det är som en spröjs på utsidan ja. Sen är det ett gals till inne och det är där problemet kommer in. Jag ska kika lite på uppdelare, Tack för tipset!Caroline: De syns inte på bilden, men det sitter en fönsterfilm med pelargon-motiv där redan. Jag gillar dem skarpt då de skyddar så bra, men ändå släpper de in lite lagom med ljus. Tack, tack det är litet tyvärr men mysigt på sitt sätt i alla fall :)!mette: Aha, så du vågade dig på att pilla där … Jag får nog lov att göra det lite jag med då ;)! Nej, men visst är det knäppt, urful och ingen funktion. Tur att de tänkt om i byggbranchen numer :)!malin: Jamen där sa du något ja, en kryddhylla skulle ju passa fint där ja … Tack för tipset!

 6. Tänkte också föreslå en hylla, och såg just att du redan fått tips om det.Min granne och tillika goda väninna har en hylla av glas i sitt köksfönster och det är verkligen så vackert. Dels så “stjäl” det inget ljus, och dels så ser krukorna eller vaserna som står där nästan ut att sväva i luften. Mycket vackert.

 7. Hmmmmmmmm knepigt ställe att sätta en list på förstår att ni som har den varit där och pillat :) LÅter väl jättefint med en hylla med kryddor t ex (länge leve en örtträdgård nära matplatsen, fniss) Ert kök ser verkligen mysigt ut så jag förstår att du inte gillar listen,, jag skulle kunna tycka att det vore fint med gamla hederliga “spröjs” som du så skulle sätta på insidan vet inte om det funkar men det skulle passa kökets inredning att ha vita spröjs och skapa en slags “gammaldags” men ändå vit och ren känsla – däremot ser det ut som om listen kanske sitter för högt upp så att det är en helt omöjlig tanke.

 8. Hej! Kanske är helknas, men kan man inte ta bort den helt och köpa nya spröjs? De nya är i plastmaterial och går ganska lätt att ta bort! Kanske man kan ha en fin hylla just där på insidan?Kram Mimmi

 9. Anneli & Cicci: Det där med en kryddhylla ska jag ta tag i, det låter som ett ypperligt sätt att dölja den fula listen. Tusen Tack för tips :)!Mimmi: Jag önskar att man bara kunde ta bort den, men vi bor i bostadsrätt och listen sitter gediget fastkittad på utsidan så det är inte ett alternativ tyvärr. Vore annars drömmen det, skulle bli så fint! Hylla får det bli istället, fint fint det med :)!Kram

 10. Tänkte också på en hylla, men då en av glas som fortfarande släpper igenom ljuset ner till de andra växterna. Sedan sätter du småkrukor med kryddor och små ljus, så vips är listen som bortblåst. Lycka till:)

 11. Juliaamanda: Tack, så glad jag blir nu :)! Vårat kök är ganska litet, men det är nog det mysigaste rummet i hemmet i alla fall. Det är långt ifrån nytt, men det har sin charm det med :)!Tina: Jag ska ringa till glasmästaren imorgon och höra med honom om jag kan få beställa två glashyllor med leverans innan semestern. Allt efter era eminenta tips :)!

 12. amanda: Tack så mycket, roligt att du tyckte om det! Jag ska visa resten någon dag här framöver tänkte jag.

 13. \r\nThis is great! It really shows me where to expand my blog. I think that sometime in the future I might try to write a book to go along with my blog, but we will see?Good post with useful tips and ideas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *