Dagens klurigaste!

Astrid liksom många andra flickor i samma ålder är otroligt fascinerad av bröst. Men hon är en smula frågande till namnet:Astrid: Kommer jag också att få såna när jag blir stor?Mamman: Vad då? bröst?Astrid: Tuttar.Mamman: Ja det kommer du, men det heter bröst.Astrid: Men om det heter bröst, varför heter det då tuttknappar?Ridå!

signature

13 comments

  1. Min son pekade på mig och frågade med lurig blick om “det” – brösten – var mina lungor… De lär sig om kroppen på dagis :-)

  2. Ha ha! En av mina kompisar var och badade med sin dotter. I duschen pekar dottern på mammans bröst och säger:-Sådana där har mormor också men hennes är längre.Stora/små bröst är ju kända begrepp men långa (och då även korta)?

  3. Stämningsfullt: :)SagoElin: Sannerligen upplyst, lite mer än vad mamman önskar t om ;)!Caroline: Så smart han var där! Helt otroligt vad de tar in info de små. Härliga är de :)!Cecilia: Haha! Världsklass :)!

  4. Haha, här var förstfödde sonen övertygad om att det hette bröst-tårta. Låter lite trevligare med tårta än vårta. När han var liten och ammades sa vi ofta att han skulle få sig en liten slurk och så småningom kom att amma att kallas att slurka här hemma. Långt senare frågade han en av sina fastrar som hade en rätt vågad tröja varför hon hade sina “slurkar” där. Hon förstod inte vad han menade medan jag och maken bröt ihop i ett gapskratt. :)De är underbart kluriga de små!

  5. Mamma P: Tårta det låter mycket bättre det, vårta har en tämligen negativ klang annars. Hihi, den var ju urbra ju :) Kan tänka mig att det blev en glad stund med inte så förstående faster!Så sant, underbart kluriga är de!

  6. åå gulle! min lille villiam på 5 år är så facinerad han med så jag måste säga till honom ibland, han diskuterar tuttar hejvilt!mini

  7. Det verkar som bröst är aktuella just nu, inga undantag hos oss. Min son provade min behå ovanpå sin tröja häromdagen och kastar ur sig frågor om dem lite i förbigående. Det ska böjas i tid sägs det ju.

  8. Min dotter som är fem år idag ammades länge och har därför en speciell relation til brösten – hon vill ibland lägga huvudet på tutten utanpå min tröja, hon säger att du luktar så gott mamma – du luktar tutte osv. Det enda riktigt knasiga är att hon bestämt sig för att bröstvårtan heter “näbben”. Ingen aning om hur hon kommit fram till detta men så är det i varje fall. Jag har förklarat att det heter bröstvårta men hon bara skrattar åt mig som om jag vore lite knasig!Visst är det roligt att höra hur de resonerar. Sonen som är 6½ och dottern pratade om hur man gör barn häromdagen – de är helt införstådda i hur det går till och dottern pratade mest om saker so hänt medans hon bara var ett litet bebisfrö. Av någon anledning kom de in på själva akten elller barnalstrandet om man så vill och plötsligt sa den ene till den andra “…och om man håller på för länge så blir det tvillingar…” Vilken lysande logik!

  9. Alla: Haha, vilka söta historier! Tack så mycket för att ni delar med er :)!Anna Karin: Jamen visst är det :)!

  10. Haha, vad kul att läsa allas underbar kommentarer! Jag har aldrig hört ordet tuttknappar, här uppe i Norrbotten säger vi tutte om napp och tisse om bröst. Till barn alltså. Själv så tävlade jag och barndomskompisen då vi var kanske 5-6 år om vems mormor och farmor som hade längst tissar. Jag bredde på och vann då jag sa att min farmor hade tissar som räckte ändå till naveln! Det ni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *