Ärtpesto

ÄrtpestoVi är en pesto älskande familj som äter det flera gånger i veckan i olika utföranden. Vanlig pesto är jag inte så bra på att göra, den i burk blir fortfarande mycket godare så där har jag givit upp.  Vi har dock med lyckat resultat gjort, Röd pesto, salviapesto och selleripesto. Men det är ärtpeston som är familjens nya favorit, passar till det mesta och är fin och fyllig i smaken:2 dl gröna ärtor1 dl skållad mandel (eller solrosfrön)1 st vitlöksklyfta½ dl riven parmesanost1,5 dl olivoljasalt & pepparKör alla ingredienser i en mixer. Smaka av med salt och peppar. Klart!Jättegott till kyckling, fisk, pasta eller som på bilden på en smörgås tillsammans med tomater och mozzarellaost. Toppa med ärtskott, salt & peppar samt lite olivolja. Hur gott som helst!Bild: foto ur mitt ex av , Ulrikas bästa GI-Mat.

signature

14 comments

  1. Pernilla: Vi gillar denna pesto skarpt, hoppas att ni gör det också. Jo, man försöker så gott man kan att äta nyttigt. Gott nog det! :)Trevlig kväll!

  2. Jag gillar också pesto! Så gott att ha till lite pasta och lite parmesanost över. Ärtpesto var en variant jag inte hört om förut, det får bli att göra en dag. Ha det fint.

  3. Ojojoj, samma här :) Men min favoritpesto är med ruccola istället för basilika. Det finns att köpa på Östermalms saluhall och är bland det godaste jag har smakat..! Så jag lovar (även om det inte är GI), det är ett MÅSTE!:D

  4. Precis det där gjorde Jamie Oliver i ett av sina första program av “Hemma hos Jamie”, förra året..Jag har velat prova det sedan dess!

  5. A wonderful article…. this is just what I needed to read today. Thanks for describing the way you work and how you structure your writing projects. I’ll go read that article now.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *