Bok & Film

The Jane Austen Book ClubJag fick så många fina boktips av er, så nu tänkte jag ge ett kombinerat bok och filmtips tillbaka som Tack! The Jane Austen Book Club är en bok som jag läst 2 gånger på ganska kort tid, först på engelska och sen igen på svenska.Handlingen“Jane Austen-klubben är Jocelyns* idé. Själv brukar hon föredra sina hundar framför människor, men bestämmer sig trots det för att samla sex personer, fem kvinnor och en man, för att en gång i månaden diskutera Jane Austens böcker. Men det blir i stället sina egna liv de pratar mest om under de sex månader de möts: äktenskap testas, kärleksaffärer inleds, ungdomssynder avslöjas och livsdrömmar blottläggs.” Det är en varm historia om sex personer som just då behöver varandra mer än de kunde ana. Jag blev kär i dem alla och ville bara läsa mer så när boken var slut kändes det tomt, man vill ha sex månader till minst! Så om du inte läst den, gör det!Jag såg även filmen för ett tag sedan och till min stora glädje så har de lyckats fånga samma känsla i filmen som i boken. Den gick på bio kring jul och borde vara på gång på DVD inom en snar framtid, mitt tips är att ha den på bevakning för när den väl släpps så väntar en riktigt lyxig stund. Min favorit i både boken och filmen är Prudie som är lika vacker som hon är pryd, hennes stil är oklanderlig och hon drömmer om att resa till Paris då hon anser att hon är en fejk som lärare i franska då hon endast besökt Quebec. Enjoy!* Här skiljer sig boken och filmen lite åt, men i övrigt är det same same.

signature

9 comments

  1. Jag har inte sett filmen, men det ser jag fram emot. Boken är i alla fall lite småtrevlig.Klart att Svenskt tenn letar sig in lite varstanns… i var och varannat hem . ;-)

  2. Lox: Se filmen, den är så mysig. Det händer inte så mycket, men den lukar på och miljöerna och karaktärena är ljuvliga!

    Jo det är helt klart så det! :)

  3. denne har jeg lyst til å se, takk for tipset! Så filmtraileren for litt siden, men var usikker. Jeg gleder meg i allefall veldig til The Friday Night Knitclub kommer med Julia Roberts, det blir nok en fin film :)

  4. Koselig: Vill man se en feelgood movie så funkar denna urbra! :) Ja men du, åhh så jag längtar tills den filmen kommer, den bara måste bli bra! Linnéa: Absolut, läs och njut i väntan på filmen! :)Vickan: Ja du jag har sett den, urmysig! Kan nog vara dax för ett varv till där! :)Annika: Det var så lite så! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *