Gårdagens middag

Gårdagens middagIgår landade tidningen Elle mat & vin i brevlådan. Som alltid när det händer vaknar lusten till stordåd i köket, men med en kyl snudd på tom och en klocka som tickat på så fick det bli snabbrätten de tipsade om i detta nummer: Pasta Mozzarella. Det här är ju en blixtsnabb rätt som alla tv-kockar lagat och fått den att se så där übersmarrig ut som bara de kan. Jag måste dock erkänna att jag inte riktigt förstår mozzarellans storhet, den smakar nästan ingenting och så gnisslar den lite skumt mellan tänderna. Nästa gång i vi gör denna rätt som är jättegod i grunden så hoppar vi nog över mozzarellan och blandar i räkor istället, och toppar med parmesan.Elle mat & vins recept för 2 personer:1 paket färsk pasta250 gram mozzarella1 ask cocktailtomater1 klyfta vitlökfärsk basilikaKoka 1 paket färsk pasta enligt förpackningens anvisningar. Skär mozzarella i centimeterstora bitar. Dela cocktailtomaterna i halvor. Häll av pastan och fräs 1 pressad vitlöksklyfta i ett par matskedar olivolja. ta av från plattan, blanda i en ½ kruka rivna basilikablad, cocktailtomater och sist mozarellan. Rör om snabbt och servera. (Vi hade även lite flingsalt och svartpeppar på toppen samt serverade vitlöksbröd till)

signature

15 comments

 1. Snabb vardagsmat är alltid bra att få tips på. Håller med om att lite Parmesan nog skulle vara gott, och även soltorkade tomater som jag älskar för att få lite mer smak.

 2. Åh, mozzarella är ju jättegott. Men det smakar verkligen ingenting att tala om när det gäller den billigare komozarellan. Buffelmozzarella måste det vara. Då får du smaken!

 3. anette: Ja snabba rätter prioriteras här hemma i veckorna vill jag lova! :) Jamen det har du rätt i, lite soltorkade tomater skulle piffa upp rätten ytterliggare.Sandra: Helt ok faktiskt!jess: Aha, men du det var ett mycket välkommet tips. Jag kan tänka mig att det blir mumsigare då. Tackar! :)Marie: Tänk så bra det är att ställa en fråga i bloggen, bara en sån sak att det finns olika varianter av mozzarellan hade jag noll koll på. Jag måste spana efter buffelmozzarella nästa gång jag handlar. Tack för tipset! :)

 4. Å jag älskar mozzarella men som sagt man måste ha olivolja, salt och peppar annars kan man lika gärna tugga skumgummi:)Ha det fint.

 5. Elle mat och vin är en sådan härlig tidning. Den har otroligt vackra bilder som verkligen inspirerar till att prova massor av recept som finns i tidningen. Det är nog min favorit mat-tidning. Detta recept är toppen, lätt, snabbt och gott, bättre kan det inte bli.

 6. Desiree: Ja det är en mycket inspirerande tidning, min absoluta favorit när det kommer till mat också.

 7. Det såg gott ut! Jag brukar laga liknande rätter, det går snabbt men varken smakar eller ser ut som något man bara slängt ihop! :-)Får man fråga vilket program du använder dig av när du gör dina fina kollage?Ha en fortsatt trevlig kväll!

 8. Angelica: Så sant, det är lite lyx över dessa rätter. Det både ser och smakar gott ut på nolltid. I like! :)

  Så roligt att du tycker om collagen, jag gör dem i Photoshop.

  Jellon: Så roligt, det är precis det som är meningen! :)

  Malin: Ja slit dig och mys ner dig i soffan, och NJUT! :)

 9. Angela: Aha, det har jag inte testat men jag har sett Martha Stewart laga till rätten på tv och jag minns att jag blev mycket sugen på att testa. Men det föll ju givetvis i glömska, så tack så mycket för att du påminde mig! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *